Lucrări de întreținere pe un drum de munte din Cluj

Lucrări de întreținere pe un drum de munte din Cluj

Pe drumul județean DJ 107T Măguri Răcătău-Măguri au demarat și se află în plină derulare lucrări de întreținere curentă și periodică.

 „Pentru a profita la maxim de vremea extrem de caldă a acestei veri, am dispus accelerarea lucrărilor la infrastructura rutieră din zona montană a județului. După cum se știe, la munte sezonul cald e mult mai scurt, or noi ne dorim ca bilanțul acestui sezon de lucrări să fie unul cât mai bogat.”, a declarat președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

Sectorul de drum vizat are o lungime de 6,8 kilometri, între kilometrul 14+200 şi kilometrul 21+000, iar execuția propriu-zisă a lucrărilor este una deosebit de dificilă din cauza reliefului specific zonei de munte precum și a solului extrem de dur.

În prezent se execută lucrări de reprofilare a drumului prin cilindrare și adaos de piatră spartă precum și săpături de șanțuri în roci stâncoase. Ulterior, vor fi curățate șanțurile și rigolele, se vor desfunda podețele și se vor executa celelalte categorii de lucrări necesare refacerii și menținerii în stare de viabilitate a structurii drumului.

Reamintim în acest context faptul că drumul județean DJ 107T este inclus în Programul de modernizare și reabilitare a drumurilor de piatră aprobat de Consiliul Județean Cluj, proiectul de investiție aflându-se în acest moment în etapa de licitație a serviciilor de proiectare.

Comenteaza