Lucrările la piaţă sunt gata. De ce e încă acoperită statuia lui Mihai Viteazu

Lucrările la piaţă sunt gata. De ce e încă acoperită statuia lui Mihai Viteazu

1,7,10 şi apoi 15 noiembrie 2018. Au fost termenele înaintate de Primăria Cluj-Napoca pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a Pieţei Mihai Viteazu. În final, 17 noiembrie a fost data corectă. Trei zile mai târziu, statuia lui Mihai Viteazu e încă acoperită. Va fi pregătită totuşi de 1 Decembrie, momentul pentru care au realizate lucrările de modernizare. 

"Lucrările au fost încheiate cu două zile întârziere din pricina unui transport de piatră, ce a a ajuns la Cluj din motive româneşti. Statuia nu a fost dezvelită pentru că am vorbit cu administratorul blocului de proprietari de la Republica, pe care sunt acele panouri publicitare, care acum nu mai sunt legale. Noul regulament privind publicitatea stradală în Cluj-Napoca nu mai permite acest lucru. Ei trebuie să elimine panouri, ceea ce au făcut deja, dar au mai rămas schelele metalice. S-au angajat că le vor îndepărta singuri în zilele următoare, fără intervenţia primăriei. De altfel, şi Comisia de Monumente a avut această rugăminte. Când te uiţi la piaţă şi la statuie, să ai o privelişte frumoasă, nu cu tot felul de reclame în spate", a explicat primarul Emil Boc. 

3,2 milioane de lei pentru statuia lui  Mihai Viteazu 

Reabilitarea statuii lui Mihai Viteazu s-a făcut de către asocierea Euras - Arh. Service Guttmann & Comp. Valoarea contractului este 3,2 milioane de lei, cu taxa pe valoarea adăugată, și include serviciile de proiectare, elaborarea studiilor și expertizelor de specialitate extinsă, a documentațiilor tehnice și execuția lucrărilor de primă intervenție, de consolidare și restaurare a statuii.

Refacerea trotuarelor și aleilor din piaţă, lucrările la zonele verzi, modernizarea iluminatului stradal au revenit RADP, care s-a apucat de șantier în aprilie. Regia este în subordinea primăriei. 

Depuneri de coroane de flori în Piaţa Mihai Viteazul 

În data de 1 Decembrie, Instituția Prefectului județul Cluj, Primăria municipiului Cluj-Napoca și Divizia 4 Infanterie „GEMINA” deschid manifestările dedicate Zilei Naționale prin depuneri de coroane la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul, de la ora 9.00. VEZI ŞI Cum vor sărbători clujenii 1 Decembrie în anul Centenarului. Programul festivităţilor de Ziua României

Comenteaza