Lucrările la șoseaua care va lega munții Apuseni de Autostrada Sebeș-Turda s-au împotmolit

Lucrările la șoseaua care va lega munții Apuseni de Autostrada Sebeș-Turda s-au împotmolit
| Foto: adevarul.ro

”Transalpina de Apuseni” este drumul de 78,5 kilometri care va lega Munții Apuseni de Autostrada Sebeș-Turda, la Aiud. Lucrările au încetinit în ultimele 2 săptămâni din cauza prețului mare la materialele utilizate.

Constructorul care lucrează la ”Transalpina de Apuseni”, asocierea dintre Societatea de Construcții Napoca – Operes SRL (Italia) – Cosedil SPA (Italia), nu mai face față creșterii prețului la materialele utilizate.

Stadiul fizic al lucrărilor (per total) este de aproximativ 30%, iar termenul de finalizare este anul 2023. Până la începutul verii, lucrările mergeau foarte bine. Administrația locală anunțase chiar că ar putea fi finalizate înainte de termen. Situația s-a schimbat însă pe parcursul lunii august, când prețulrile la materialele utilizate au explodat.

Aproape toate administrațiile locale din România se confruntă cu o problemă majoră: firmele care lucrează la investiții nu mai pot face față cheltuielilor  cu materialele, care sunt și de două ori mai scumpe față de data la care s-au înscris la licitații.

În aceste condiții mai multe asociaţii ale antreprenorilor din construcţii au atras atenţia asupra faptului că majoritatea proiectelor riscă să se blocheze din această cauză, scrie g4media.ro.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...