Lucrările la strada Bună Ziua vor fi terminate înainte de termen

Lucrările la strada Bună Ziua vor fi terminate înainte de termen

Lucrările de supralărgire și modernizare a străzii Bună Ziua din Cluj-Napoca sunt foarte avansate și vor fi gata înainte de luna mai 2020, care este termenul anunțat inițial de primărie.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

”La strada Bună Ziua lucrările sunt foarte avansate. Față de termenul pe care îl aveam, adică luna mai 2020, lucrările vor fi gata mult mai repede. Constructorii au lucrat susținut, și asta s-a văzut și atunci când a fost restricția de circulație și au terminat mult mai repede. Iar lucrările continuă atâta timp cât le va permite vremea”, a declarat primarul Emil Boc la postul de radio Napoca FM

De altfel, reperezentanții municipalității au precizat recent că până la sfârșitul acestui an deja se va putea circula pe cele două benzi nou create pe această stradă, benzi care vor fi aduse la nivel de binder. Cât privește trotuarele și pista de biciclete, acestea se vor executa doar parțial în acest an.

La finalul lucrărilor, strada Bună Ziua va avea trei benzi de circulație: o bandă de coborâre, dinspre Calea Turzii spre intersecția cu străzile Măceșului - Trifoiului și două la urcare; două trotuare, treceri de pietoni suprailuminate, două piste de biciclete, 112 arbori, stații de încărcare pentru mașini electrice și stații pentru taxiuri.

Valoarea lucrărilor este de 20 de milioane de lei, cu taxa pe valoarea adăugată (TVA), amplasamentul lucrării de modernizare este de 18.633 mp.

Lucrările sunt executate de Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca. Un număr de 64 de parcele de teren private, în suprafaţă de 2.381 mp, au fost expropriate pentru lărgirea străzii.

Prețurile pe metru pătrat pe care le-a plătit administrația locală clujeană au fost în unele cazuri de 8 euro (fără TVA), iar la altele, de peste 163 de euro (fără TVA). 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza