Lucrările pe drumul spre Băile Cojocna, aproape de finalizare

Lucrările pe drumul spre Băile Cojocna, aproape de finalizare

Pe drumul judeţean DJ 161A Apahida – Morişti lucrările de întreţinere constând în aşternere de covor asfaltic sunt extrem de aproape de finalizare.

„În momentul de față, mai mult de o treime din lungimea acestui sector de drum județean este deja asfaltată, pe ambele sensuri de circulaţie. Având în vedere condițiile meteorologice extrem de favorabile, lucrările se desfășoară în continuare într-un ritm susținut, fapt pentru care preconizăm o finalizare rapidă a acestora, respectiv până la finalul acestei săptămâni”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Este vizat astfel un sector de drum în lungime de 3,6 km, mai exact de la kilometrul 0+000, de la joncţiunea cu Drumul Naţional 1C, până la kilometrul 3+600. În prealabil, au fost executate lucrări pregătitoare aşternerii de covor asfaltic constând în în frezare asfalt, burduşiri şi plombări cu asfalt. Pentru finalizarea proiectului mai sunt necesare realizarea de şanţuri şi acostamente, curăţare şanţuri şi rigole, desfundare podeţe, precum şi lucrări de marcaje rutiere.

Decizia CJ de a realiza aceste lucrări de întreţinere şi îmbunătăţire a infrastructurii rutiere pe acest sector de drum judeţean are scopul de a asigura o circulaţie normală, în condiţii de siguranţă şi de dezvoltare economico-socială a zonei, cunoscută pentru lacurile şi bazinele cu apă sărată folosite în scopuri terapeutice de la Băile Cojocna.

Comenteaza