Lumină la Cluj Arena. A fost pornit iluminatul arhitectural FOTO

Lumină la Cluj Arena. A fost pornit iluminatul arhitectural FOTO
Problema iluminatului exterior de la Cluj Arena a fost rezolvată. Instalaţia fost pornită în acest weekend, iar clujenii care s-au plimbat prin zonă odată cu lăsarea serii s-au putut bucura de iluminatul arhitectural şi de cel pietonal.

Din cauza cheltuielilor prea mari, iluminatul arhitectural de la Cluj Arena nu a funcţionat până în prezent, iar impunătoarea construcţie amplasată pe malul Someşului nu a putut fi pusă în valoare aşa cum se cuvine. Pentru a rezolva această problemă, consilierul local PNL Ioan Bîldea a adresat în luna iulie o solicitare către conducerea societăţii Cluj Arena de a specifica motivele pentru care nu funcționează sistemul de iluminat ornamental, dacă s-a identificat o soluție și când va fi implementată, astfel încât stadionul sa fie pus în valoare şi noaptea. Răspunsul conducerii a venit la mijlocul lunii august, după mai bine de o lună, motivul fiind neîncadrarea în consumul de energie electrică aprobat prin bugetul societăţii în anul 2014.

Conducerea Cluj Arena promitea, în august, ca la următoarea rectificare de buget, conducerea Cluj Arena va propune mărirea sumei alocate pentru cheltuielile cu energie electrică pentru iluminatul extern. Costurile anuale cu energia electrică pentru iluminatul exterior depășesc suma de 110.000 lei, echivalentul a 25.000 de euro.

Iată că la aproape două luni de la promisiunea conducerii Cluj Arena, iluminatul arhitectural a fost pus în funcţiune.

Stadionul Cluj Arena are o capacitate de peste 30.000 de locuri şi a fost inaugurat în toamna anului 2011, după doi ani de lucrări neîntrerupte. Costurile finale pentru acest obiectiv s-au ridicat la suma de 198 de milioane de lei, cu tot cu TVA, echivalentul la 45 de milioane de euro. Din fondurile Consiliului Judeţean s-au plătit pentru stadion 138 de milioane de lei, în timp ce Guvernul a alocat suma de 60 de milioane de lei.

Comenteaza