Mall în locul fermei de pui din Floreşti. Mega-afacere sau manipulare electorală?

Mall în locul fermei de pui din Floreşti. Mega-afacere sau manipulare electorală?
Mutarea fermei de pui din Floreşti revine în actualitate, cu doar câteva zile înainte de finalul campaniei electorale. Primarul comunei, care candidează pentru încă un mandat, susţine că există un investitor interesat să cumpere terenul pentru a ridica un mall. Edilul este contrazis tocmai de proprietar, care spune, extrem de categoric, că "ferma nu se vinde".

În spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora un fond de investiţii ar fi negociat cumpărarea fermei de pui din Floreşti şi că pe acest teren ar intenţiona să construiască un mall.

Foarte mulţi floreşteni care locuiesc în zonă sunt afectaţi mai ales vara de mirosul insuportabil care vine de la această fermă şi sunt direct interesaţi de subiectul mutării acesteia. ZIUA de CLUJ a stat de vorbă cu oficialii Primăriei Floreşti dar şi cu reprezentanţii firmei pe această temă.

Primarul Horia Şulea ne-a spus că pe adresa oficială de e-mail a primăriei a apărut o solicitare venită din partea unui arhitect care s-a declarat drept reprezentant al unui fond de investiţii şi care s-a interesat despre ce se poate construi în zona fermei de pui şi dacă se poate obţine un certificat de urbanism cu titlu informativ.

Primarul mai afirmă că e-mailul era adresat arhitectului şef al comunei Floreşti, Alexandru Lădariu, şi în el se spunea că în urma discuţiilor avute între reprezentantul fondului de investiţii, unul dintre proprietarii fermei de pui, Nicolae Cobârzan, şi arhitectul şef al comunei Floreşti s-au cerut informaţii despre condiţiile în care s-ar putea construi pe terenul din zonă un mall.

Horia Şulea a mai informat că primăria i-a şi dat un răspuns reprezentantului fondului de investiţii, potrivit căruia pentru relocarea fermei de pui este nevoie de realizarea unui Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) şi că se poate solicita un certificat de urbanism pentru informare, pe care primăria se angajează că îl va elibera în regim de urgenţă.

L-am întrebat pe primarul Floreştiului dacă terenul indicat de petiţionar este chiar cel pe care se află ferma de pui. „În schiţele prezentate pe e-mail era vorba de terenul pe care este situată ferma privată şi cele două ferme Avicola", a răspuns primarul.

Interesant este faptul că unul dintre reprezentanţii societăţii care deţine ferma de pui din Floreşti a negat faptul că aceasta s-ar vinde. ZIUA de CLUJ a sunat pe telefonul directorului de vânzări al firmei, Alina Cobârzan, care, destul de iritată, a spus că este unul dintre proprietarii societăţii şi că „ferma nu se vinde".

Comenteaza