Foto Mamograf de ultimă generație pentru Spitalul CFR

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a achiziţionat pentru Spitalul CFR din Cluj-Napoca o nouă instalație radiologică digitală de mamografie.

Pentru noua instalație radiologică digitală de mamografie de la Spitalul Clinic CF Cluj-Napoca au fost alocaţi 500.000 de lei, transmite CJ Cluj. Mamograful nou cumpărat, cu detector digital, permite obținerea de imagini atât 2D cât și 3D – tomosinteză, folosind o tehnologie performantă de ultimă generație ce poate fi utilizată atât în diagnosticul, cât și în screeningul mamar.

Președintele CJ, Alin Tișe, consideră că achiziția de aparatură medicală de ultimă generație este necesară pentru creșterea calității actului medical în județ și asigurarea standardelor europene din domeniu. Utilizarea mamografiei 3D crește rata de detecție a cancerului mamar, în special a celui invaziv și scade necesitatea efectuării biopsiei mamare sau a testelor adiționale în cazul rezultatelor fals pozitive.

Acest tip de mamografie facilitează identificarea cancerului mamar de mici dimensiuni care poate fi omis la mamografia digitală convențională și reduce semnificativ rezultatele incerte. Mamografia 3D are acuratețe în a determina mărimea, forma și localizarea anomaliilor, este adecvată în cazul tuturor femeilor, inclusiv a celor cu țesut mamar dens, furnizând medicului imagist o foarte bună vizibilitate a detaliilor țesutului mamar.

Comenteaza