Mâncare expirată şi etichete fără traducere, în magazinele din Cluj. Amenzi de 27.000 lei

Mâncare expirată şi etichete fără traducere, în magazinele din Cluj. Amenzi de 27.000 lei
Poliţiştii locali au desfășurat o acţiune de verificare a supermarketurilor și hipermarketurilor din Cluj-Napoca. Pe parcursul săptămânii trecute au fost verificați 18 agenți economici în ceea ce privește respectarea termenelor de valabilitate ale produselor comercializate.

Controalele au avut loc în toate cartierele municipiului, iar cu această ocazie au fost identificate nereguli precum comercializarea de produse alimentare cu termene de valabilitate expirate sau fără menţionarea termenelor de valabilitate (la carne, mezeluri, lactate, dulciuri, alte produse alimentare ambalate).

Pentru neregulile depistate au fost încheiate 15 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 19.900 lei, în conformitate cu prevederile hotărârii Consiliului Local (HCL) Cluj-Napoca nr. 150/2009 şi ale legii nr. 12/1990, republicată.

O altă acțiune a polițiștilor locali a vizat verificarea magazinelor nealimentare care comercializează produse de import fără traducere în limba română. Au fost verificați 14 agenți economici, iar în urma acestor controale au fost încheiate 10 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 7.000 de lei, în conformitate cu prevederile HCL nr. 150/2009.

În urma desfășurării celor două acțiuni, marfa neconformă normelor legale a fost retrasă de la vânzare. Astfel de verificări vor continua pe tot parcursul lunii decembrie, având în vedere faptul că în această perioadă a anului se înregistrează un volum mare de vânzări.

 

Comenteaza