Video Marile proiecte de infrastructură ale Clujului încep din Florești. Primarul Pivariu: „Am predat amplasamentul și pentru lucrările la metrou”

Marile proiecte de infrastructură ale Clujului încep din Florești. Primarul Pivariu: „Am predat amplasamentul și pentru lucrările la metrou”
| Foto: ZIUA de CLUJ - începerea lucrărilor la Centura Metropolitană

După debutul lucrărilor la Spitalul Regional de Urgență și la Centura Metropolitană, urmează să înceapă lucrările și la metroul clujean, tot din cea mai mare comună din țară.

Bogdan Pivariu, edilul din Florești, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre marile proiecte și investiții din comuna pe care o conduce.

În primul rând, nu pot decât să mă bucur că am demarat aceste proiecte foarte importante pentru întrega regiune, dar mai ales pentru comunitatea floreșteană. Am demarat lucrările pentru execuția primului tronson al centurii metropolitane, din zona Spitalul Regional de Urgență până în cartierul Mănăștur, unde drumul de la 4 benzi va fi lărgit la 6 benzi, cu o bandă dedicată mijlocului de transport în comun și pentru ambulanțe, pompieri, etc.

De asemenea, este prevăzut cu piste de biciclete și trotuare. În zona Spitalului Regional de Urgențp avem o pasarelă care va permite fluxul pe două direcții: cea înspre Gilău care va fi pe pasarelă și cea spre spital. Cele două proiecte sunt în concordanță. Chiar ieri am trecut prin zona Spitalului Regional și se lucra la pereți. Este o forfotă continuă acolo ceea ce nu face decât să mă bucure.

În ceea ce privește lucrările la metrou, zilele trecute am avut întâlniri cu reprezentantul constructorului, care ne-a prezentat un plan pentru organizarea de șantier. Chiar am predat amplasamentul în zona Urușagului, acolo unde va fi stația Țara Moților și unde vor începe lucrările la metroul clujean”, a declarat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

Mii de locuri noi de muncă în Florești

„În ultima ședință de Consiliu Local am aprobat două proiecte urbanistice extrem de importante care creează mii de locuri de muncă în partea vestică a Floreștiului, spre comuna Gilău. Vor fi edificate un parc comercial și un box mall foarte mari. Deci creăm locuri de muncă multe și invers față de unda de trafic obișnuită până acum”, a mai spus Pivariu.

Cele două mari investiții amintite de primarul din Florești:

Urbano Shopping & Living, proiectul dezvoltat de URBANO GROUP, va fi amplasat în localitatea Luna de Sus, în comuna Florești.

Mall-ul amplasat pe fostul târg auto de la ieșire din Florești spre Gilău, aflat pe raza localității Luna de Sus.

Comenteaza