Materie primă de scandal. În „Academia Sabău" va avea acces şi CFR

Materie primă de scandal. În „Academia Sabău" va avea acces şi CFR
| Foto: Arhiva

Primarul Emil Boc a declarat că noua bază sportivă a municipalităţii va fi deschisă tuturor cluburilor clujene, inclusiv CFR-ului.

Ioan Ovidiu Sabău şi-a propus, de acum doi ani, să realizeze o bază sportivă pentru clubul Universitatea, una în care să poată fi dezvoltat proiectul unei academii de fotbal. Sabău şi ceilalţi conducători ai clubului au căutat spaţii în Sălicea şi în Iris, iar de curând Primăria s-a arătat dispusă să ofere o mână de ajutor. Aşa cum ZIUA de CLUJ a anunţat săptămâna trecută, lângă viitorul aquapark din Becaş ar urma să fie construită o bază sportivă de performanţă, pentru fotbal, pe 4 hectare.

Se ştie că există o rivalitate istorică între „U" şi CFR. Nu mai departe decât în această perioadă s-a iscat un nou conflict, având în vedere dorinţa echipei CFR II de a juca pe Cluj Arena meciul de pe teren propriu cu „U", din prima etapă a returului ligii a treia. Cu atât mai puţin buicurie vor primi suporterii alb-negri vestea dată de Emil Boc că baza sportivă nu se face pentru „U", ci şi pentru CFR.

„Vom continua să creem baze sportive pentru sportul de masă, ce avem în Gheorgheni vom face şi în Mănăştur. Pentru toţi clujenii, necondiţionat şi gratuit. Pentru „U" Cluj, unde municipalitatea este proprietar, alături de universităţile clujene, dar şi pentru celelalte cluburi sportive, pentru CFR, vom face o bază sportivă de peformanţă care va costa între unul sau două milioane de euro, cu dotări de ultimă generaţie, mai ales pentru juniori, pentru copii, pentru viitorul fotbalului de la Cluj. Există tradiţie la Cluj şi nu trebuie pierdută. Trebuie să realizăm infrastructura necesară ca ei să poată să facă perfomanţă. Am luat această idee de la Ioan Ovidiu Sabău, de la Radu Constantea, care au lucrat la un proiect similar; le-am spus că dacă putem găsi ceva similar în Cluj îi vom sprijini şi iată că am găsit", a spus primarul, la Realitatea FM.

Emil Boc a încercat nu doar să îi împace pe cei care ţin cu „U" şi CFR, ci şi pe cei care doresc realizarea Parcului Est. „Mai este loc suficient în zonă pentru Parcul Est. Aquaparkul şi baza sportivă vor ocupa numai 16,5 hectare, dar acolo mai sunt 100-150 de hectare unde se poate face parc", a subliniat edilul-şef.

Comenteaza