Minivacanța de 1 Decembrie | Peste 200 tone de material antiderapant folosite în județ. Nu sunt drumuri blocate

Minivacanța de 1 Decembrie | Peste 200 tone de material antiderapant folosite în județ. Nu sunt drumuri blocate

Pe mai multe sectoare de drum din Cluj circulația se desfășoară marți în condiții specifice sezonului rece, dar nu există drumuri județene blocate sau închise.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de marţi, 1 decembrie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier. Pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece, respectiv carosabil alunecos și porțiuni cu polei.

De asemenea, din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius (între -5 şi -10 grade Celsius) şi a căderilor relativ reduse de zăpadă în anumite zone ale judeţului înregistrate în ultimele 24 de ore, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de polei, traficul rutier fiind îngreunat.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de luni, 30 noiembrie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 50 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 17 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 32 drumuri judeţene, cu 12 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 59 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de luni s-a intervenit pe 7 drumuri judeţene, cu 5 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 8 drumuri judeţene, cu 4 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 160 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de luni s-a intervenit pe 9 drumuri judeţene, cu un utilaj. La această oră nu se impune intervenția pe niciun drum județean situat în această zonă. În cadrul acestor acţiuni nu a fost necesară folosirea de material antiderapant sau sare.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil, precum şi cu utilaje şi materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza