Motivul pentru care autobuzele mov vor circula numai în Cluj-Napoca. Boc a dat explicaţii

Motivul pentru care autobuzele mov vor circula numai în Cluj-Napoca. Boc a dat explicaţii
La Cluj au sosit opt dintre cele 40 de autobuze poloneze. Celelalte unităţi vor ajunge în parcul auto al Companiei de Transport Public (CTP) până la sfârşitul anului. Primarul Emil Boc a explicat că cele 40 de autobuze vor circula exclusiv în municipiul Cluj-Napoca, fără a include cursele din zona metropolitană.

Sosirea noilor mijloace de transport în comun a fost anunţată de la începutul anului de municipalitate, care a şi organizat licitaţia pentru 40 de autobuze articulate, respectiv cu "burduf". Autobuzele au culoarea mov, sunt marca Solaris Bus&Coach, se produc în Polonia, la Poznan, şi au costat municipalitatea 282.000 de euro fiecare.

În linii mari, s-a stabilit şi o strategie de exploatare a autobuzelor mov: noile mijloace de transport în comun vor circula numai în municipiul Cluj-Napoca. Primarul Emil Boc a explicat motivul pentru care au adoptat această strategie: "Primele 8 bucăți au fost livrate deja, urmează să ajungă la Cluj și restul până la 40. Acestea vor circula doar în municipiu, indiferent de nemulțumirile unor; este o formă de respect pentru clujeni, care au plătit exclusiv din banii lor aceste autobuze", a declarat primarul pentru Napoca FM.

Autobuzele sunt Euro 6, cu garanţie minimă de trei ani, cu o durată de funcţionare de 15 ani, şi sunt dotate cu aer condiţionat, camere de luat vederi, podea joasă, cu uşi cu acces dublu pe partea dreaptă, cu validatoare duale pentru bilete, cu lămpi cu led, iluminat interior fluorescent şi 150 de locuri.

Comenteaza