N-au investit un leu în Cheile Turzii, dar scumpesc biletele de acces din septembrie

N-au investit un leu în Cheile Turzii, dar scumpesc biletele de acces din septembrie
Forul deliberativ judeţean va perfecta un plan de bătaie pentru refacerea infrastructurii de acces în rezervaţia Cheile Turzii până în luna octombrie. Lucrări concrete se vor face însă pe bugetul din 2013.

Consilierii judeţeni au recunoscut, după mai bine de o oră de discuţii, că sunt incapabili să rezolve problema turismului din Cheile Turzii. Cel puţin anul acesta. Cu toate acestea au decis la şedinţa de ieri să scumpească biletele de acces pentru turişti, de la 3 lei, la 4 lei, începând din luna septembrie. Au promis însă să direcţioneze banii din bilete în investiţii în infrastructura din zonă.

Consilierii judeţeni au discutat aproape o oră pe tema turismului din Cheile Turzii, la un proiect de pe ordinea de zi care viza scumpirea biletelor de intrare în Cheile Turzii, din luna septembrie, cu un leu. "Cred că noi am pornit invers: mai întâi trebuie să rezolvăm problemele, apoi să revenim cu dorinţa de a lua mai mulţi bani de la turişti", a declarat consilierul PSD Valentin Cuibus. "Dacă nu facem un plan clar pentru reabilitarea drumului şi pentru asigurarea salubrizării în zonă ne vor înjura turiştii mâine-poimâine", a adăugat şi Remus Lăpuşan (PSD). Aceştia au propus chiar amânarea proiectul pentru scumpirea biletelor, însă propuenrea nu s-a mai supus la vot. Coordonatorul Direcţiei de urbanism a CJ Cluj, Sanda Oltean a explicat că toţi banii care se vor face din bilete se vor reîntoarce în investiţii în Cheile Turzii şi că bilete trebuie schimbate ca design, de aceea proiectul nu comportă amânarea. "Anul trecut s-au încasat 100.000 de lei, dar banii nu s-au investit în această zonă", a adăugat aceasta.

Consiliul Judeţean estimează încasări de 200.000 de lei în acest an din vânzarea biletelor de acces în Cheile Turzii, dublu faţă de anul trecut. "Suma care se obţine prin majorare nu este foarte mare. Ne trebuie un plan clar pentru zona Cheile Turzii şi trebuie să recunoaştem că până acum am fost incapabili să dezvoltăm turimul de aici", a spus consilierul Remus Lăpuşan (PSD). Vicepreşedintele CJ Cluj, Vakar Istvan a declarat că există lipsuri mari în zonă, însă a precizat că forul judeţean a obţinut şi o finanţarea europeană şi că, din 2013, zona va fi pusă la punct. Mai mult, preşedintele CJ, Horea Uioreanu a fost de acord, la insistenţele consilierilor din USL să fixeze o serie de termene pentru planul de reabilitarea a infrastructurii din Cheile Turzii.

"Până la şedinţa din octombrie vom veni în faţa dumneavoastră cu un plan pentru 2013 pentru această zonă", a promis Uioreanu. Consilierii UDMR au mai atras atenţia că nu există nici ghid turistic şi că ar fi incorect ca tariful de grup să crească, la fel ca biletele individuale. După discuţii interminabile, chiar trase în sfera politicului pe tema neinplicării judeţului în turismul din această zonă, majorarea preţului a fost votată de consilieri, astfel că tichetele de acces vor costa 4 lei, în loc de 3 lei, începând din luna septembrie.

4 lei va costa un billet de acces în Cheile Turzii.

 

Comenteaza