Ne prinde iarna cu Rosal. Mănăşturul şi Grigorescu vor fi deszăpezite de aceeaşi firmă

Ne prinde iarna cu Rosal. Mănăşturul şi Grigorescu vor fi deszăpezite de aceeaşi firmă
Consiliul Local a decis vineri continuarea contractului de salubrizare stradală şi deszăpezire pe sectorul I cu Rosal.

Rosal Grup SA se va ocupa de salubrizarea stradală şi deszăpezirea sectorului I al Clujului - format din jumătatea de vest a oraşului - şi la începutul iernii care urmează. Consiliul Local a decis vineri continuarea cu cel mult 90 de zile a contractului cu Rosal, semnat în 2005.

„Conform legii, au obligaţia să îşi continue activitatea, la cererea autorităţii contractante", a explicat Emil Boc.

Soluţia anunţată de municipalitate vine după ce, săptămâna aceasta, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a decis reevaluarea ofertelor depuse la licitaţia din 27 aprilie 2017. Acea atribuire a fost câştigată de RER Ecologic Oradea, dar a fost contestată, iar răspunsul a venit abia în 25 septembrie.

”Nu știm ce vom face. Vom reevalua ofertele, vom cere noi clarificări, dar s-ar putea să nu fie conformă niciuna. Iar atunci va trebui să o luăm de la capăt cu licitația. În acest caz, cele 90 de zile sunt insuficiente, dar din fericire există posibilități legale de continuare, fie cu actualul operator, fie cu altul”, a explicat city-managerul Gheorghe Șurubaru.

Hotărârea de Consiliu Local care stipulează continuarea contractului cu Rosal Grup prevede că înţelegerea expiră la momentul preluării activităţii de un alt operator, dar nu mai mult de 90 de zile din 13.10.2017. Asta îmseamnă că Rosal va trebui să îşi oprească activitatea pe sectorul I al Clujului cel târziu în 21 ianuarie 2018.

Rosal curăţă şi deszăpezeşte jumătatea de vest a oraşului din 2005, când a câştigat un contract pe opt ani. Îmţelegerea putea fi prelungită automat pentru încă patru ani şi s-ar fi ajuns la momentul 2017. Doar că Primăria a preferat să facă o nouă licitaţie. De fapt, un şir întreg de licitaţii, care au fost contestate la CNSC şi anulate de instanţele de contencios administrativ. Fără prelungire, dar cu contestaţii, s-a ajuns tot în 2017.

Noua societate care se va ocupa de salubrizare stradală şi deszăpezire în Cluj va semna un contract-cadru pe patru ani.

32.966.249,89

de lei, fără TVA, este valoarea estimată a contractului de salubrizare pe patru ani, fără redevenţă. Adică peste 7 milioane de euro.

În contractul nou, Primăria vrea să solicite unele îmbunătăţiri ale serviciilor, faţă de cele actuale. Suprafaţa pe care o va avea câştigătorul licitaţiei pentru sectorul I va fi mai mare decât în prezent, prin introducerea unor artere suplimentare; de asemenea, frecvenţa măturatului manual, a spălării şi stropirii străzilor va fi mai mare.

353 

de străzi şi trotuare fac parte în prezent din sectorul I al Clujului, curăţat şi desăpezit (încă) de Rosal. Este vorba despre o suprafaţă de 1.500.000 de metri pătraţi.

Cum sunt compuse sectoarele Clujului:

Sectorul I: cartierele Mănăştur, Zorilor, Grigorescu, Dâmbu Rotund, Gruia, Plopilor, centru - Piaţa Mihai Viteazu, străzile Cuza Vodă, IP Voiteşti, Horea, Căii Ferate

Sectorul II: cartierele Gheorgheni, A. Mureşanu, Mărăşti, Iris, Bulgaria, centru - Piaţa Avram Iancu, Piaţa Ştefan cel Mare, Calea Turzii, strada Dacia. Pentru acest sector există un contract pe opt ani, începând din 2016, cu Brantner Veres

Comenteaza