Neînţelegeri mari în comunicarea oficială dintre CJ Cluj şi Prefectura Cluj. Cine are dreptate DOCUMENTE

Neînţelegeri mari în comunicarea oficială dintre CJ Cluj şi Prefectura Cluj. Cine are dreptate DOCUMENTE
Criza poluării de la Pata Rât a ajuns în punctul tragic-comic în care Prefectura Cluj a acuzat tocmai Consiliul Judeţean că a cerut nedeclararea stării de alertă în zonă, pe când reprezentanţii CJ spun că nici vorbă de aşa ceva şi că prefectul a înţeles greşit.

Prefectura Cluj a dat marţi un comunicat de presă, în care încearcă să acrediteze ideea că amânarea declarării stării de alertă pentru Pata Rât este imputabilă CJ, care ar fi cerut printr-o adresă acest lucru. Prefectura a ataşat respectivului comunicat şi fotografia parţială a acelei adrese, pe care o publicăm şi noi, în care apare formularea „Subiect: amânarea declarării stării de alertă pentru evenimentele de la depozitul Pata Rât".

Reprezentanţii CJ afirmă însă că nicidecum nu au cerut amânarea declarării stării de alertă la Pata Rât, ci doar au arătat că acesta este subiectul aflat în discuţie, în adresă fiind vorba de o resolicitare de documente, după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) amânase declararea stării de alertă la Pata Rât.

Reprezentanţii CJ Cluj mai spun că această adresă din 13 octombrie vine în completarea unei alte adrese trimise de administraţia judeţului către prefectul Clujului, din 9 octombrie, pe care o publicăm de asemenea, în care forul judeţean solicită expres prefectului să analizeze în CJSU dacă sunt îndeplinite condiţiile pentru declararea stării de alertă la Pata Rât.

ZIUA de CLUJ prezintă fotografii complete ale celor două documente aflate în discuţie şi vă lasă pe dvs să decideţi cine are dreptate în acest caz.

"Pentru corecta informare a opiniei publice, ca răspuns la comunicatul de presă transmis de CJ Cluj în data de 17 octombrie 2017 (intitulat „Sabotajul PSD la Pata Rât. Un joc murdar împotriva clujenilor. Prefectul, instrumentul politic al PSD, de sabotaj la adresa CJ pe problema gunoaielor") dorim să reamintim domnului președinte al CJ Cluj, că Instituția Prefectului - Județul Cluj este o instituție apolitică, dovadă fiind toate acțiunile echidistante întreprinse de către prefect și reprezentanții instituției. Totodată, ne exprimăm profundul regret asupra situației derizorii în care domnul Președinte al Consiliului Județean Cluj aruncă atribuțiile și activitățile instituțiilor membre ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj (CJSU).

La şedinţa extraordinară a CJSU din data de 6 octombrie 2017 au fost invitați să participe toți senatorii și deputații aleși în circumscripția electorală nr. 13 - județul Cluj, indiferent de apartenența politică a acestora, la ședință luând parte reprezentanți ai USR, ALDE și PSD.

În cadrul ședinței CJSU din data de 6 octombrie 2017 s-a evaluat solicitarea CJ Cluj (act nr. 25275/05.10.2017) privind declararea stării de alertă la nivelul depozitului neconform de deşeuri Pata Rât, ca umare a producerii alunecării de teren din 22.07.2017, hotărându-se amânarea luării unei decizii.

Dorim să reamintim, pe această cale, domnului președinte, că decizia amânării evaluării unei asemenea oportunități până în momentul în care CJ va aduce completările necesare și elocvente pentru declanșarea procedurilor s-a realizat la solicitarea CJ Cluj. Transmitem același apel la rațiune, în al 12-lea ceas, domnului președinte, dat fiind faptul că mesajul transmis prin comunicatul de presă menționat este manipulator.

Afirmațiile cuprinse în comunicatul de presă al CJ Cluj se înscriu în aceeași notă confuză și neprofesionistă prin care domnul președinte tratează problema depozitului neconform de deșeuri de la Pata Rât: următoarea adresă primită în data de 13 octombrie 2017 de către Instituția Prefectului Cluj de la CJ transmite clar solicitarea de amânare a declarării stării de alertă", a comunicat Prefectura Cluj, text la care a ataşat fotografia parţială a adresei trimise de CJ Cluj (foto 1).

Anterior, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, difuzase următorul comunicat de presă: "Sabotajul PSD la Pata Rât. Un joc murdar împotriva clujenilor. Prefectul, instrumentul politic al PSD, de sabotaj la adresa CJ pe problema gunoaielor. A trecut o săptămână deja de când am retrimis documentele și noua cerere pentru convocarea CJSU. Încă nimic, deși toată lumea reclama urgența.

În acest joc murdar făcut de PSD și de acoliții lui care îl sfătuiesc cred că ținta sunt CJ și Primăria Cluj-Napoca - administrația PNL, locală și județeană. Aceștia trebuie însă să conștientizeze că, de fapt, ținta sunt locuitorii municipiului și județului, a căror sănătate e periclitată de poluarea de la Pata Rât.

Fac apel la rațiune, în al 12-lea ceas, ca prefectul să convoace de urgență CJSU pentru declararea stării de alertă, să lase deoparte mașinațiunile politice, să dezbrace haina găunoasă de politician și să convoace ședința. Sper, totodată, că la ședință nu voi mai vedea că au venit să îl sprijine parlamentari PSD și ALDE ca să îl felicite pentru modul în care sabotează proiectul de rezolvare a alunecărilor de teren de la Pata Rât.

Responsabilitatea pentru ceea ce se va întâmpla aparține PSD și politrucului de prefect. Acesta va trebui să dea socoteală în fața instituțiilor abilitate pentru refuzul de a reconvoca ședința CJSU".

Comenteaza