Nemţii vin cu autobuzele la Cluj. S-a semnat contractul

Nemţii vin cu autobuzele la Cluj. S-a semnat contractul
CTP a încheiat procedurile de licitaţie pentru 15 autobuze articulate.

Nemţii de la Mercedes au câştigat licitaţia pentru furnizarea a 15 autobuze articulate, organizată de Compania de Transport Public (CTP) Cluj. Acestea vor fi furnizate până în 8 martie 2018.

„De Mărţişor avem 15 autobuze noi Mercedes. A trecut perioada de contestaţii şi am semnat deja contractul. Vor fi vehicule de 18 m, cu peste 140 de locuri, motor euro 6, trapă pentru persoanele cu dizabilităţi, podea joasă, toate dotările full", a explicat directorul companiei, Liviu Neag.

Cam aşa vor arăta autobuzele care vor circula la Cluj. Doar că vopsite mov

Aceasta este a doua licitaţie câştigată de Mercedes la Cluj în numai câteva luni, dar prima rămasă definitivă. Cealaltă a fost anulată. Nemţii câştigaseră o licitaţie pentru 50 de autobuze scurte în luna mai 2017. La procedură au mai participat Solaris şi BMC. În faza evaluării tehnice şi economico-financiare, a fost descalificată compania BMC.

S-a trecut la etapa a doua a evaluării ofertei, unde s-a constatat că Solaris nu a respectat cerințele din caietul de sarcini şi a fost de asemenea descalificată. Rămasă singură, Mercedes a obţinut un punctaj de 100%. Mai multe firme s-au arătat nemulţumite de felul în care s-a desfăşurat procedura de atribuire şi au contestat la CNSC, care a anulat licitaţia. Decizia a fost atacată în instanţă de CTP, dar judecătorii au dat dreptate, în primă instanţă, CNSC.

Compania clujeană a mai cumpărat 40 de autobuze articulate în urmă cu doi ani. Atunci, furnizorul a fost Solaris Bus&Coach, din Polonia. CTP derulează şi alte licitaţii.

Nu a renunţat la dorinţa de a cumpăra un număr mare de autobuze scurte diesel, aşa încât a trimis la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, spre aprobare, documentaţia pentru 60 (în loc de 50, ca în mai) de astfel de vehicule.

De asemenea, 20 septembrie este termenul de depunere a ofertelor pentru 10 minibuze, care urmează să fie folosite în zonele greu accesibile din Cluj-Napoca. Banii pentru toate aceste cumpărături vin din creditul de 20 de milioane de euro contractat de la Raiffeisen Bank şi garantat de Primăria Cluj-Napoca.

Etichete
Comenteaza