Noi demersuri pentru drumul de acces către Tetarom V. Conexiune cu DN15 și Autostrada Transilvania

Noi demersuri pentru drumul de acces către Tetarom V.  Conexiune cu DN15 și Autostrada Transilvania

Consiliul Județean (CJ) Cluj a desemnat câștigătorul licitației pentru contractarea serviciilor de elaborare a documentației tehnico - economice și a asistenței tehnice în vederea realizării drumului de acces spre Parcul Industrial Tetarom V.

Firma câștigătoare a licitației este DP Cons, valoarea contractului fiind de 898.000 lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA). Licitația a fost organizată întrucât, în vederea realizării infrastructurii de acces spre viitorul Tetarom V, este necesară realizarea unei conexiuni între Drumul Național 15 și parc, respectiv a unei conexiuni cu Autostrada Transilvania Brașov - Târgu-Mureș – Cluj – Oradea. Drumul de legătură va avea 2,25 km, cu un pod de 200 m peste râul Arieș, la care se adaugă bretelele de acces la A3", transmite CJ. 

Realizarea drumului de acces în Tetarom V, pentru care au fost contractate serviciile de elaborare a documentațiilor tehnico-economice şi asistenţă tehnică, respectiv studiu de fezabilitate, documentație pentru autorizarea executării lucrărilor, documentație tehnică de execuție și asistență tehnică aferentă, este finanțată din bugetul județului.

Investiție de 23 milioane lei, pe 115 hectare

Decizia realizării unui nou parc industrial în partea sudică a județului a fost luată ca urmare a interesului ridicat al investitorilor pentru inițierea sau dezvoltarea de afaceri în zonă și a dorinței CJ de a impulsiona dezvoltarea acestei regiuni și de a oferi locuitorilor din municipiile Turda - Câmpia Turzii și celor din localitățile limitrofe posibilitatea obținerii unui loc de muncă, cu toate avantajele ce decurg de aici.

În iulie 2019, plenul reunit al CJ Cluj a aprobat contractul de asociere al județului cu municipiul Câmpia Turzii și cu comuna Luna, în vederea realizării Tetarom V, din comuna Luna. Contractul de asociere stabilește drepturile și obligațiile fiecăreia dintre părți, CJ revenindu-i rolul de a asigura managementul implementării proiectului.

Forul administrativ județean va întocmi toate documentațiile tehnice, economice și de urbanism necesare înființării Tetarom V și va realiza efectiv infrastuctura parcului, din bugetul județului, sens în care CJ a și alocat deja suma de 23,1 milioane de lei.

Pe lângă garanțiile legate de viabilitatea fizică și juridică a terenului de 115 ha pe care îl pune la dispoziție, Primăria Luna va încasa de la viitorii rezidenți ai parcului toate taxele, impozitele şi celelalte obligații prevăzute de legislație care se fac venit la bugetul local. Primăria Câmpia Turzii va înființa o linie de transport public de persoane care să lege municipiul de parcul industrial și va  finanța realizarea unei investiții de tip „spin-off”.

Similar cazului celorlalte parcuri industriale publice din județ, gestionarea și administrarea viitorului parc se va realiza de către societatea comercială Tetarom, entitate la care CJ Cluj este acționar majoritar. Demararea efectivă a lucrărilor este preconizată pentru sfârșitul anului 2019 - începutul anului 2020.

Comenteaza