Noi dezbateri publice la Cluj-Napoca: PUZ pentru Sopor şi infrastructura educațională

Noi dezbateri publice la Cluj-Napoca: PUZ pentru Sopor şi infrastructura educațională

Începând de săptămâna viitoare, Primăria Cluj-Napoca demarează o nouă serie de dezbateri publice sub umbrela Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC). Acestea se vor desfășura online, pe platforma electronică Zoom.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Prima dezbatere va avea loc joi, 15 octombrie, începând cu ora 17:00, tema acesteia fiind „Masterplan Sopor – 250 ha. Cum va arăta noul cartier al Clujului?". Echipa de arhitecți care a câștigat concursul de soluții va prezenta modul în care a gândit dezvoltarea sustenabilă a viitorului cartier având la bază o strategie care să aibă în vedere densitatea construirii, mixajul funcțional, relaţia cu cadrul natural, accesibilitatea şi conectivitatea noilor zone.

Cea de-a doua dezbatere publică va avea loc joi, 22 octombrie, ora 17:00, cu tema „Infrastructura educațională". Ea face parte din serie de consultări publice pentru realizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU) 2021-2030.

Primele dezbateri pe această temă au avut loc în iulie, temele dezbătute fiind „Regenerarea urbană" și „Clujul Verde". SIDU 2021-2030 este realizată de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj și cu experții Băncii Mondiale.

Seria de dezbateri publice online despre viitorul orașului va continua apoi și pe parcursul lunii noiembrie. Dezbaterile vor fi transmise live pe paginile de Facebook Municipiul Cluj-Napoca și CIIC.

Pentru înscrierea la cuvânt, cei interesați sunt rugați să adreseze o solicitare în opțiunea "mesaj" a paginii CIIC pentru a putea primi linkul de conectare în ziua dezbaterii și detalii cu privire la intervenție. pentru a permite tuturor celor interesați să primească dreptul la cuvânt, durata maximă a unei intervenții va fi de trei minute.

Aceste dezbateri sunt parte a proiectului ,,Creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni – ANTO – CIIC'', finanțat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 -2020 (POCA).

Proiectul are două componente: designul, dezvoltarea și implementarea unui sistem electronic de digitalizare și simplificare a serviciilor publice oferite cetățenilor din Cluj-Napoca prin implementarea funcționarului public electronic și virtual Antonia și utilizarea CIIC în planificarea strategică a proceselor de inovare socială, pentru creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor oferite cetățenilor.

Mai multe detalii despre proiect găsiți pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, accesând următorul link:
https://primariaclujnapoca.ro/cetateni/centrul-de-inovare-si-imaginatie-civica/

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza