Noi investiții în rețeaua de apă într-o zonă din Cluj cu o dezvoltare imobiliară accelerată

Noi investiții în rețeaua de apă într-o zonă din Cluj cu o dezvoltare imobiliară accelerată

Compania de Apă Someș (CAS) a inițiat procedurile de avizare a documentației tehnice aferente unei noi investiții în rețeaua de apă pentru o zonă aflată în apropierea municipiului Cluj-Napoca.

Necesitatea acesteia a rezultat ca urmare a faptului că satele Popești și Corușu din comuna Baciu au cunoscut în ultima perioadă o dezvoltare imobiliară accelerată, context în care numeroase imobile nou construite aflate pe partea stângă a drumului județean 105T, la cote superioare față de acesta, au întâmpinat probleme de intermitențe în alimentarea cu apă, în special în orele de vârf de consum.

Investiția ce urmează a fi demarată urmărește optimizarea sistemului de alimentare cu apă în partea de nord-est a comunei Baciu. Aceasta vizează amplasarea unui grup de pompare în localitatea Popești, precum și realizarea unei conducte de transport a apei pe 1.630 m, care va fi amplasată pe marginea DJ 105T.

"Fondurile necesare realizării acestei investiții vor fi asigurate din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare constituit de CAS și Consiliul Județean (CJ) Cluj în vederea derulării proiectelor edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.

Perioada de implementare a acestei investiții ce va contribui la creșterea confortului și la asigurarea de condiții igienico-sanitare optime este de aproximativ nouă luni de zile, lucrările urmând să debuteze după obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor necesare", arată CJ Cluj. 

Comenteaza