Noi localități clujene racordate la rețeaua publică de apă a județului

Noi localități clujene racordate la rețeaua publică de apă a județului

Două noi localități clujene urmează a fi racordate în perioada imediat următoare la rețeaua publică de apă a județului.

Este vorba despre satele Nima și Bunești din comuna Mintiu Gherlii. Acest lucru a devenit posibil ca urmare a finalizării lucrărilor ai căror beneficiari sunt Compania de Apă Someș (CAS) și Consiliul Județean (CJ). Pentru darea efectivă în funcțiune mai este necesară doar realizarea ultimei tranșe de cămine de branșamente, lucrare gestionată de primăria comunei. 

„Clujul își consolidează cu fiecare nouă racordare sau extindere a rețelei onorantul loc I la nivel național în privința procentului populației care beneficiază de apă potabilă  și care deține toaletă sau duș în interiorul locuinței. Am plecat întotdeauna de la premisa că racordarea la rețeaua centralizată nu mai reprezintă demult un lux, ci o necesitate, un semn de normalitate și decență”, spune președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Noul sistem de alimentare cu apă administrat de CAS a fost astfel proiectat și dimensionat astfel încât să asigure distribuirea apei potabile pentru cei peste 1.500 de locuitori din localitățile Nima și Bunești.

Acesta include 3,5 km de conducte de aducțiune, 31,5 km de rețea de distribuție, respectiv 2,5 km de branșamente de la conducta publică până la limita de proprietate. Pentru o distribuție a apei potabile la parametrii cantitativi și calitativi corespunzători normelor europene în vigoare, au fost edificate două stații de pompare de mare putere și două rezervoare de acumulare cu un volum maxim de 200 mc fiecare.

Cu o valoare totală de 8,5 milioane de lei, lucrările sunt finanțate din fondul de întreținere, înlocuire, dezvoltare constituit de CAS și CJ Cluj în vederea finanțării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.

Cetățenii celor două localități situate în vecinătatea municipiului Gherla se vor putea bucura efectiv de apă la robinet în momentul în care Primăria Mintiu Gherlii va  încheia montarea ultimelor 200 de cămine de branșament din totalul de 900 necesare, operațiunea fiind aproape de finalizare.

Etichete
Comenteaza