Noi reguli de circulaţie pe varianta Grigorescu - Floreşti

Noi reguli de circulaţie pe varianta Grigorescu - Floreşti

Varianta Grigorescu - Floreşti a fost reabilitată recent. Acum, edilul celei mai mare comune din ţară anunţă noi reguli de circulaţie, şi anume instituirea de sensuri unice. 

"Urmare a reabilitării carosabilului pe întregul tronson al Drumului de legatură Nord, am trecut la următorul pas, sistematizarea circulaţiei: instituim sensuri unice pe Drumul de Nord. După lungi şi constructive discuţii şi analize ale administraţiei publice floreştene cu cei de la Biroul Rutier al IPJ Cluj, am găsit varianta optimă şi legală. În concluzie: pe breteaua de Nord (cea dinspre deal, cea de sus) se va circula dinspre Grigorescu spre Floreşti, pe breteaua de Sud (cea dinspre Someş, cea de jos) se va circula dinspre Floreşti spre Grigorescu. Zilele acestea se realizează deja marcajele şi se vor instala semnele de circulaţie aferente, aşa că am rugămintea să circulaţi şi să respectaţi cu stricteţe indicatoarele rutiere şi marcajele aplicate", a explicat edilul Floreştiului, Horia Şulea. 

Cei ce fac naveta zilnic între Cluj-Napoca şi Floreşti sunt nevoiţi să caute rute alternative Drumul Naţional 1 (DN1) E60, artera fiind una dintre cele mai aglomerate din ţară, iar o soluţie este cea prin Grigorescu, şosea extrem de îngustă înainte de recenta reabilitare. 

Situaţia se datorează întârzierilor majore în realizarea Centurii de Sud a Floreștiului, care trebuia să fie gata încă din 2016, însă a stat blocată doi ani de zile din cauza problemelor legate de exproprieri. Primarul comunei spunea în februarie 2018 că se lucrează intens pe şantier, dar în realitate nici măcar exproprierile pe amplasament nu s-au făcut în totalitate. Recent, presa locală relata că edilul ar vrea să anuleze contractul cu executantul lucrărilor, motivul fiind legat de majorarea tarifelor pe care le solicită firma. 

În ultimii 10 ani, comuna Floreşti din Cluj a crescut de la 7.600 de locuitori (în 2007), la peste 33.000 (în 2017). Circa 10.000 de maşini fac naveta spre Cluj-Napoca zilnic, motivul blocajelor zilnice de pe drumul naţional. De aceea, şoferii caută drumuri alternative pentru a ajunge în comună.

Comenteaza