Nu găsești loc pentru cel mic la creșa din Florești? Primăria îți va da bani pentru bonă sau să-l duci în privat

Nu găsești loc pentru cel mic la creșa din Florești? Primăria îți va da bani pentru bonă sau să-l duci în privat

Primăria Florești va acorda o compensație financiară pentru fiecare copil care nu are loc în creșa de stat din comună, o soluție temporară, până la rezolvarea problemei, conform primarului Bogdan Pivariu.

"Un alt punct important este cel al numărului de locuri limitat în Creșa din Florești. Soluția temporară pe care o vom implementa, până la momentul în care vom avea noi creșe este aceea de a oferi compensații financiare pentru fiecare copil care nu are loc în creșele de stat din Florești. Această compensație se va putea plăti către bunicii care au grijă de ei sau către alte creșe private acreditate", a transmis edilul celei mai mari comune din țară, Bogdan Pivariu, făcând referire la proiectele care urmează a fi discutate săptămâna viitoare în ședința Consiliului Local.

În urmă cu o săptămână, primarul Emil Boc arăta cu degetul spre comunele din jurul municipiului Cluj-Napoca, pe subiectul locurilor lipsă din creșe.

"Populația municipiului este relativ stabilă, iar marea creștere de populație este în afară. Noi nu avem locuri în creșe, deși am triplat numărul de locuri din 2012 încoace. Aproape în fiecare an am inaugurat câte o creșă. Cum e posibil ca localitățile din jurul Clujului să nu aibă creșe? La Baciu nu există niciuna. Comuna Baciu, fă domne o creșă, pentru Dumnezeu! Sunt zeci de mii de oameni în Baciu. Floreștiul are o singură creșă la toată populația de acolo, Apahida la fel. Noi stăm la încasat", a declarat Emil Boc, la un post de radio local.

loading...
Comenteaza