Nu pot folosi un parking din cauză că nu are bariere. Şoferii din Mărăşti au ajuns la capătul răbdării VIDEO

Nu pot folosi un parking din cauză că nu are bariere. Şoferii din Mărăşti au ajuns la capătul răbdării VIDEO
În plină criză a locurilor de parcare, Primăria Clu Napoca ţine închis un parking supraetajat cu 300 de locuri finalizat încă din vara trecută. Motivul: autorităţile s-au împotmolit la licitaţia pentru montarea barierelor de la intrarea şi ieşirea din parking. Locatarii din zonă, ale căror garaje au fost demolate pentru a face loc proiectului, au ajuns la capătul răbdării. Zi de zi sunt nevoiţi să-şi lase maşinile pe trotuare sau în parcarea unui supermarket din apropiere.

Parkingul cu trei etaje de pe strada Fabricii din Cluj-Napoca stă nefolosit, spre disperarea oricărui şofer în căutarea unui loc de parcare. Deşi este finalizat de aproape un an, parkingul stă închis în lipsa sistemului de electronic de acces. Trotuarele din zonă sunt înţesate de maşini.

 

Pentru ridicarea parkingului s-au demolat zeci de garaje. Foştii proprietari ai acestora se plâng că în fiecare zi sunt nevoiţi să caute minute în şir un loc de parcare. Vezi ce spun câţiva dintre şoferi, în materialul video

"Acum parchez ca toată lumea, aici pe margine, şi aştept să-i dea drumul odată, că o lălăie de un an", spune unul dintre ei.

Parkingul a costat 7 milioane de lei şi trebuia inaugurat vara trecută, aşa cum scria iniţial pe panoul de şantier. Termenul de finalizare de pe panoul de şantier a fost modificat cu o simplă hârtiuţă cu numărul "3". Astfel, termenul de iulie 2012 s-a tranformat in iulie 2013.

Reprezentanţii Primăriei spun că s-a finalizat licitaţia pentru bariere şi că acestea vor fi montate, dar nu se ştie data exactă. Vezi ce spune purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu, în materialul video

La faţa locului nici vorbă să se lucreze la montarea barierelor. Deocamdată spaţiul de la intrare e folosit pentru a parca două maşini.

Atunci când parkingul de peste 300 de locuri va fi dat în folosinţă, locuitorii din zonă vor primi cartele de acces şi vor plăti un abonament lunar de 110 lei.


Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

 

Comenteaza