Numărul burselor oferite elevilor ar putea creşte în Cluj-Napoca

Numărul burselor oferite elevilor ar putea creşte în Cluj-Napoca
Numărul şi bursele oferite din bani publici elevilor clujeni ar putea creşte. O propunere în acest sens va fi discutată în următoarea şedinţă a Consiliului Local, a transmis astăzi primarul Sorin Apostu.

„Dorim să oferim un sprijin material suplimentar elevilor clujeni cu merite deosebite. La viitoarea şedinţă de Consiliul local vom propune o hotărâre de majorare a numărului şi a cuantumului burselor acordate elevilor clujeni", a spus el.

În acest an şcolar, un număr de 2.894 de elevi beneficiază de astfel de burse, cu 43% mai mulţi decât anul trecut, când numărul celor care au beneficiat de astfel de sprijin a fost de 2.032, conform primarului.

În total, se vor acorda burse de merit pentru 330 de elevi, burse de studiu vor primi 495 de elevi, iar de ajutor social vor beneficia 2069 de copii.

 

Bursele de merit se acordă elevilor cu rezultate deosebite la învăţătură, a căror medie generală este de cel puţin 8,50 şi nota 10 la purtare, elevilor care obţin locurile I, II, III, la etapele judeţene ale olimpiadelor şi concursurilor cuprinse în calendarul competiţiilor finanţate de minister sau elevilor cu performanţe cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-ştiinţific, în cadrul unor manifestări interne recunoscute de minister.

În Cluj-Napoca învaţă în prezent 33.006 de elevi. Dintre aceştia, 8.995 fac parte din învăţământul primar, 8.797- din cel gimnazial, iar 15.214 sunt liceeni.

Sursa: Primăria Cluj-Napoca

Etichete
Comenteaza