O nouă piațetă în centrul Clujului

O nouă piațetă în centrul Clujului
| Foto: Arhiva

Centrul Clujului va avea o nouă piaţetă. Este vorba despre Piațeta Jean Calvin, situată în zona care găzduiește statuia Sfântului Gheorghe, cuprinsă între Biserica Reformată și Liceul Teologic Reformat.

Propunerea a fost făcută încă din toamna anului trecut, însă consilierii locali vor vota proiectul de hotărâre în şedinţa de joi, 29 martie. Promovarea acestui proiect de hotărâre îi aparţine consilierului local Gergely Balazs, iar propunerea este susținută de Eparhia Reformată din Ardeal și de Episcopia Evanghelică Luterană din România.

"Marţi, 31 octombrie 2017, s-au împlinit exact 500 de ani de la reforma protestantă și este un prilej bun de a cinsti acest personaj marcant, Jean Calvin, care a jucat un rol definitoriu în viața spirituală a Europei. Ziua Reformei este o sărbătoare religioasă a zilei de 31 octombrie în amintirea Reformei, sărbătoare ținută de Lutherani și de câteva comunități de Biserici Reformate", se arăta în comunicatul remis de către municipalitate în toamna anului trecut.

Jean Calvin (1509-1564), preot catolic francez, care a aderat mai întâi la protestantismul luteran, apoi a dus mai departe ideile lui Luther, a fost unul dintre cei mai mari teologi ai secolului al XVI-lea. Opera teologică și vasta activitate clericală îl plasează pe acesta în rândul fondatorilor de confesiuni.

Comenteaza