O nouă rectificare bugetară la Consiliul Județean Cluj. Ce instituții primesc bani în plus

O nouă rectificare bugetară la Consiliul Județean Cluj. Ce instituții primesc bani în plus

Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului general propriu al Judeţului Cluj pe anul curent a fost supus dezbaterii și votului consilierilor județeni, în ședința ordinară de luni, 29 mai 2023.

Conform referetatului de aprobare, Filarmonica de Stat Transilvania Cluj solicită suplimentarea bugetului pe anul 2023 din venituri proprii cu suma de 200.000 de lei având în vedere că la data actuală s-au încasat venituri din vânzarea de bilete concerte în proporție de 90% din bugetul aprobat.

Și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj solicită suplimentarea bugetului din venituri proprii pe anul 2023 cu suma de 106.000 de lei, sumă încasată suplimentar față de prevederile la perioadă și care va fi utilizată la Titlul 20 “Bunuri și servicii”.

De asemenea, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca solicită suplimentarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2023 din veniturile proprii ale spitalului cu suma de 60.000 de lei, sumă care va fi utilizată astfel: suma de 25.000 de lei la Titlul 20 „Bunuri și servicii’ și suma de 35.000 de lei la Titlul 70 „Cheltuieli de capital”.

Spitalul Clinic de Recuperare Cluj solicită suplimentarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2023 din veniturile proprii ale spitalului cu suma de 111.000 de lei (din care 41.000 de lei provine din donații și sponsorizări).

Muzeul Etnografic al Transilvaniei solicită suplimentarea bugetului din fonduri externe nerambursabile pentru anul 2023 cu suma de 53.000 de lei aferentă proiectului Erasmus ADU.

Prin această rectificare de buget se asigură fondurile necesare derulării eficiente a proiectelor cu finanțare PNRR și a cheltuielilor de funcționare ale unităților de sub autoritatea Consiliului Județean. Prezenta rectificare a bugetului general propriu al Județului Cluj va permite gestionarea optimă a derulării execuţiei bugetare în anul 2023”, se mai arată în documentație.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 31 de voturi „pentru”.

Comenteaza