O nouă şansă pentru cartierul de ANL-uri de pe Valea Gârbăului

O nouă şansă pentru cartierul de ANL-uri de pe Valea Gârbăului
Proiectul de locuinţe ANL de pe Valea Gârbăului, lansat în 2010 de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN) şi dat uitării, a revenit în actualitate. Acolo urmează să fie construite 23.000 de apartamente.

În urmă cu şase ani, Guvernul condus pe atunci de Emil Boc a emis o hotărâre prin care MApN a transmis dreptul de administrare şi de proprietate asupra terenului din Valea Gârbăului, în suprafaţă de 126.976 de metri pătraţi, municipalităţii clujene, însă Consiliul Local avea obligaţia de a transfera ministerului 40% din numărul de locuinţe construite pe terenul transmis, dar nu mai puţin de 920 unităţi locative, împreună cu terenul aferent acestora. Termenul pentru finalizarea lor era de maximum trei ani.

Municipalitatea nu a reuşit să respecte termenul şi a adoptat o hotărâre prin care s-a aprobat modificarea acestuia de la trei la şapte ani, însă MApN s-a opus.

La finele anului trecut, MApN s-a arătat, însă, deschis să mai dea o şansă Primăriei Cluj-Napoca şi a acceptat retransmiterea imobilului către administraţia locală.

Numai că, pentru asta, consilierii locali au fost nevoiţi să voteze întâi, în şedinţa de joi, 16 iunie 2016, o hotărâre privind transmiterea terenului din domeniul public al Municipiului Cluj-Napoca şi administrarea Consiliului Local în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, ca apoi să voteze proiectul de hotărâre privind solicitarea de transmitere a a terenului din domeniul public al statului şi administrarea MApN în domeniul public al Municipiului Cluj-Napoca şi administrarea Consiliului Local.

Proiectele de hotărâre au fost aprobate cu unanimitate de voturi "pentru".

La momentul lansării, proiectul ANL-urilor de pe Valea Gârbăului a fost evaluat la 69 de milioane de euro.

Comenteaza