Şoferii care parchează ilegal în Mănăştur, urecheaţi de Poliţia Locală

Şoferii care parchează ilegal în Mănăştur, urecheaţi de Poliţia Locală
S-au săturat: mănăşturenii de pe mai multe străzi din cartier, sătui să circule pe carosabil din cauză că trotuarele sunt călărite de maşini, au făcut plângere la Poliţia Locală.

Poliţia Locală le lasă şoferilor, sub ştergătorul de parbriz al maşinii, notificări prin care le cer să mute maşinile, în caz contrar ameninţă cu amenzi. Chiar dacă acestea din urmă sunt date cu zgârcenie, pentru că şi locurile de parcare sunt rare în cartier, Primăria speră să-i educe pe şoferi. Cel mai recent astfel de caz - pe strada Bucegi, unde pietonii nu au loc pe trotuar din cauza maşinilor.

"Acolo au fost sesizări din partea celor care locuiesc în zonă sau a celor care trec zilnic pe acolo", spune Mirela Ogruţan, de la biroul de presă al Primăriei. "Aşa că cei de la Poliţia Locală au mers în zonă şi au lăsat astfel de avertismente".

Ogruţan spune că Primăria mai face uneori astfel de campanii de conştientizare a şoferilor şi are la îndemână şi varianta amenzilor, de care însă uzează rar.

Astfel de avertismente au mai fost date şi pe aleile Retezat, Mogoşoaia, Vidraru şi Clăbucet, toate în Mănăştur. "Cea mai mare problemă e în Mănăştur", recunoaşte Ogruţan. "Acolo e densitatea mare de populaţie şi străzile sunt înguste".

Mulţi şoferi au fost amendaţi pe această stradă. Bogdan B. e doar unul dintre ei, amendat în urmă cu o săptămână. "Când am găsit loc de parcare, am parcat OK", spune el. "Dar atunci chiar nu aveam unde, şi am lăsat-o pe trotuar, peste drum de cinematograful Dacia, chiar la intrarea dintre garaje". Bogdan nu e de acord cu această practică şi spune că un avertisment ar fi fost mai rezonabil. "Oricum mă duc mâine să contest amenda, la Judecătorie", spune el.

Soluţiile Primăriei pentru decongestionarea traficului din Mănăştur sunt foarte reduse: deocamdată a construit două parking-uri, dintre care unul ajunge pentru doar 5 blocuri, construieşte un al treilea, iar soluţiile de sistematizare a circulaţiei se lasă aşteptate. Cea mai aglomerată stradă a Clujului, Mehedinţi, a fost luată în calcul pentru instituirea unui sens unic, soluţie respinsă însă de locuitori. Sensul giratoriu de la intersecţia Mehedinţi cu Câmpului, instituit experimental în urmă cu câteva luni, a atras plângeri din partea locuitorilor de pe Câmpului. Decizia de desfiinţare a acestuia a atras apoi plângerile şoferilor de pe Mehedinţi.

În ce priveşte strada Câmpului, cea mai haotică stradă a oraşului, s-a propus prelungirea acesteia până în Făget, dar Primăria a respins varianta, pentru că, spune instituţia, drumul ar traversa proprietăţi private.

Comenteaza