Omul fără CV a devenit şeful judeţului

Omul fără CV a devenit şeful judeţului
Proaspăt ajuns la conducerea Consiliului judeţean Cluj, PNL-istul Mihai Seplecan a avut un traseu politic sinuos, ajungând, de mai multe ori, în atenţia presei.

PNL-istul în vârstă de 32 de ani s-a născut în cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca. Tatăl i-a murit de mic, aşa că a fost crescut doar de mama lui.

În ceea ce priveşte studiile liberalului, Ziua de Cluj relata în mai că acesta a absolvit Liceul sportiv "Unirea" din Cluj-Napoca, a făcut studii post-liceale în domeniul turismului la Liceul "Virgil Mădgearu" şi apoi a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti. Totuşi, din 2012, Seplecan nu a reuşit să termine USAMV şi să devină, aşa cum îşi doreşte, inginer zootehnist. Problema este un examen din anul al doilea, la reproducţie.

În politică a intrat după 20 de ani, întâi ca adjutant al lui Petru Călian, pe vremea când acesta era la Partidul România Mare. Printre altele, Mihai Seplecan se mândreşte cu organizarea, în acea perioadă, a primelor lupte de K1 la Cluj.

Ulterior, a ajuns să fie un apropiat al senatorului PNL Marius Nicoară, care ocupa la momentul respectiv funcţia de preşedinte a Consiliului Judeţean Cluj. "Nu mi-a fost şofer, dar uneori mergeam prin judeţ şi eu aveam de lucru pe bancheta din spate, iar Mihai conducea maşina", a mărturisit Nicoară.

În calitate de membru PNL, a vrut să candideze pentru funcţia de preşedinte la organizaţia judeţeană, la concurenţă cu Horea Uioreanu, însă alegerile nu s-au mai ţinut.

Unul dintre scandalurile de care este legat Seplecan este cel de la Nana Club. În februarie 2012, acesta s-a prezentat la Tribunalul Cluj ca martor în dosarul de proxenetism unde este cercetată Natalia Horje."Am fost de două ori la Nana Club - prima dată după Gala K1 de la Cluj. Sportivii ne-au întrebat unde putem merge la 05:00 dimineaţa. Eu atunci eram în PRM, iar colegul de partid, Mircea Petric, ne-a dus la Nana Club. Când am ajuns acolo, am văzut că trei angajaţi, printre care o tânără, Cami, erau membri ai tineretului PRM. Erau fete îmbrăcate sumar, dar nu mi s-au cerut şi nu am dat bani. De asemenea nu am întreţinut relaţii sexuale, mai ales că nu puteam în acea perioadă, având o problemă medicală. Am mai fost o dată, cu Petru Călian, căruia îi eram consilier, dar nu ştiu dacă el s-a întâlnit apoi cu vreo fată sau dacă a întreţinut relaţii sexuale cu fetele de acolo", a spus atunci Seplecan la ieşirea din sala de judecată, pentru ziuadecj.ro.

Pentru o perioadă relativ scurtă, din iulie 2012 până în februarie 2013, Seplecan a lucrat la compania Hidroserv SA, unde a ocupat scaunul de director de dezvoltare. Joi, PSD Cluj a trimis un comunicat în care susţinea că, la Hidroserv, Seplecan ar fi comis mai multe abateri disciplinare, absentând în mod nejustificat de la locul de muncă, fapt ce a dus inclusiv la efectuarea unei cercetări disciplinare.

Anul trecut, PNL-istul a câștigat bani de la patru companii/instituţii de stat: Hidroserv, Electrica Furnizare, Primăria Sânmartin și Consiliul Județean.

În 31 mai 2014, Seplecan urma să se însoare cu Andrada Irimieş, nunta acestuia, ce urma să aibă loc la Castelul Banffy, intrând în categoria "evenimentul anului". Cei doi ar fi urmat să fie cununaţi de fostul ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu, şi de soţul ei, Rareş Mănescu, primar al sectorului 6 din Bucureşti. Nunta nu s-a mai ţinut, iar cei doi miri s-au separat.

Nu în ultimul rând, la mijlocul lunii iunie, reprezentanţii Tineretului Social Democrat (TSD), l-au acuzat de lipsă de transparenţă, din cauza faptului că a "uitat" să-şi publice CV-ul pe site-ul Consiliului Judeţean Cluj. Într-adevăr, pe Internet nu apare nicăieri CV-ul lui Seplecan, lucru neobişnuit pentrui o persoană publică.

Visurile de ascensiune la şefia CJ Cluj ale lui Seplecan, care ocupă, din 2009 încoace, funcţia de consilier judeţean, au început odată cu începerea urmăririi penale faţă de preşedintele, acum suspendat, al instituţiei, Horea Uioreanu.

În urmă cu o lună, Mihai Seplecan a reuşit să obţină, pentru patru zile, funcţia de vicepreşedinte a CJ, însă a fost "detronat" de prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, care a decis să atace în contencios atât numirea acestuia, cât şi revocarea din funcţia de vicepreşedinte a PSD-istului Ioan Oleleu. 

În cadrul şedinţei ordinare de joi, Seplecan, alături de consilierii din PNL şi PDL, au repetat mişcarea, reuşind să obţină, cu 19 voturi pentru, funcţia de vicepreşedinte cu atribuţii interimare de preşedinte al Consiliului Judeţean. Rămâne de văzut cât vas rezista de această dată.

 

Comenteaza