Organizatorii Untold, somaţi să protejeze gazonul pe Cluj Arena. Urmează meciul România - Muntenegru, în 4 septembrie

Organizatorii Untold, somaţi să protejeze gazonul pe Cluj Arena. Urmează meciul România - Muntenegru, în 4 septembrie
Oficialii Consiliului Judeţean Cluj au vorbit înainte de startul Untold, despre cum ar trebui protejat gazonul de pe Cluj Arena. Pe stadionul clujean în 4 septembrie va debuta naţionala de fotbal a României în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a fost întrebat la conferinţa săptămânală de presă de miercuri, dacă gazonul de pe Cluj Arena (n.red. - aflat în proprietatea judeşului) va fi schimbat înainte de meciul oficial de fotbal România-Muntenegru, din 4 septembrie. „Nu ştiu subiectul, nu am discutat cu directorul de la Cluj Arena acest subiect, dar vă daţi seama că acum e Untold-ul, vă daţi seama că şi acest festival va afecta gazonul", a răspuns Alin Tişe.

Preşedintele forului judeţean a spus că atât CJ Cluj cât şi Cluj Arena au toată deschiderea faţă de Untold, dar că în cazul în care gazonul sau alte obiective din stadion vor fi afectate, ele vor trebuie reparate pe banii organizatorilor.

Înţeleg că societăţile care fac acolo activităţile sunt private 100 la sută, acum, şi mai înţeleg că trebuie să respecte contractul şi să protejeze stadionul. (...) Toate pagubele care vor fi acolo, cad în sarcina celor care organizează. Trebuie să ne uităm şi la calitatea materialelor folosite pentru protecţia gazonului. Dacă acele picioare nu sunt de calitare şi nu sunt la distanţa corespunzătoare, ele intră în gazon şi vine podeaua şi se lipeşte de gazon. De aceea trebuie ridicată podeaua, în cursul dimineţilor probabil, să rămână numai picioruşele, pentru ca în timpul zilei gazonul să respire, să aibă lumină, şi atunci nu se distruge, dacă îl ţii acoperit patru zile o să avem probleme. Acum e prins în contract să facă asta şi eu sper să respecte", a declarat Alin Tişe.

Directorul Cluj Arena SA, Radu Raţiu, a afirmat pentru ZIUA de CLUJ că podeaua portabilă cu care va fi acoperit gazonul se va afla la o anumită distanţă deasupra ierbii, fiind creat astfel spaţiu ce va permite atât scurgerea apei cât şi păstrarea intactă a gazonului. Radu Raţiu mai spune că această podea va fi instalată de-abia miercuri seara (Foto), tocmai pentru a sta cât mai puţin deasupra ierbii.

Meciul de fotbal România - Muntenegru, din noua campanie de calificare pentru Campionatul Mondial din 2018, se va disputa pe 4 septembrie, de la ora 21:45, pe Cluj Arena. Precedentul joc, și singurul, al echipei naționale organizat pe stadionul clujean inaugurat în 2011, a fost cel cu Spania. La amicalul din martie 2016, încheiat cu scorul de 0-0, au asistat 26.998 de spectatori.

Festivalul Untold 2016 se va desfăşura în perioada 4-7 august, în principal pe Cluj Arena. Sunt aşteptaţi la eveniment circa 300.000 de spectatori, atât din ţară, cât şi din străinătate.

 

 

Comenteaza