Parc de 2,5 ha şi grădină urbană pe Canalul Morii. DEZBATERE PUBLICĂ

Parc de 2,5 ha şi grădină urbană pe Canalul Morii. DEZBATERE PUBLICĂ

Propunerea de amenajare a unei suprafețe situate de o parte și de alta a Canalului Morii, pe porțiunea sa nebetonată, în zona parcului Rozelor din cartierul Grigorescu, urmează să fie dezbătută public. 

"Suprafaţa de teren vizată este una de 2,5 hectare, care partial se află în proprietatea Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, partial în administrarea Apelor Române şi partial în proprietatea USAMV. Ne propunem să avem un protocol interinstituţional pentru a putea amenaja acest spaţiu verde. Vom amenaja alei pietonale, iluminat public cu tehnologie LED, mobilier urban specific parcurilor urbane, vom demola gardul de la parcul Rozelor, dinspre Canalul Morii, astfel încât să avem o suprafaţă coerentă de spaţii publice verzi. De asemenea, pe amplasament sunt în acest moment trei zone cu grădini şi încercăm să păstrăm una din zone, să o amenajăm şi să îi dăm destinaţia de grădină urbană. Vom prezenta în cardul dezbaterii studiul de fezabilitate şi proiectul întocmit de frima Planwerk ", a declarat pentru ZIUA de Cluj Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare al Primăriei Cluj-Napoca.

Amenajarea acestei porţiuni a Canalului Morii a fost cerută iniţial de Asociației Societate Organizată Sustenabil S.O.S., care au şi amenajat, cu ocazia ediţiei de anul acesta a Someş Delivery, două podeţe de lemn, cu scopul de a arăta potenţialul adevărat al zonei, dacă ar fi amenjată.

Dezbaterea publică având ca temă amenajarea unui parc în zona Canalului Morii din aproprierea Parcului Rozelor, va avea loc joi, 31 octombrie, începând cu ora 17:00, la Casino, în cadrul Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) al Primăriei.

Comenteaza