Parcare pe termen lung în incinta Aeroportului Cluj

Parcare pe termen lung în incinta Aeroportului Cluj
Administratorii parcării Aeroportului caută soluţii pentru a amenja o zonă strict pentru autovehiculele care staţionează pentru o periodadă mai lungă în incinta acestui obiectiv.

Compania UTI a solicitat permisiunea Consiliului Judeţean să amenajeze o zonă separată pentru clienţii Aeroportului clujean care preferă să-şi lase maşinile în parcare până la întoarcerea din călătorie. Preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, a retras propunerea UTI de pe ordinea de zi a şedinţei, motivând că trebuie identificată o zonă potrivită în incinta Aeroportului, astfel încât să nu fie încurcate alte proiecte pe care UTI le-a propus.

Parcarea realizată de compania UTI în incinta Aeroportului clujean a fost inaugurată în 2011. În proiectul UTI era prevăzut inclusiv un parking suprateran, un hotel dar şi un sistem de acces în incinta Aeroportului. În proporţie de 50% obiectivele propuse de UTI s-au finalizat. Parcarea cu peste 600 de locuri este funcţională, la fel şi noul sens giratoriu şi accesul cu barieră. În prezent, UTI intenţionează să realizeze o zonă destinată strict pasagerilor care aleg să-şi lase maşina în incinta Aeroportului până la întoarcerea din călătiorie. „Ni s-a făcut o astfel de solicitare din partea UTI. În prezent, parcarea este împărţită pe mai multe zone. Ni s-a cerut să acceptăm ca una dintre aceste zone să fie transformată în parcare pe termen lung. Numai că această zonă se suprapune cu spaţiul care era destinat pentru o parcare supraterană. Ca atare, trebuie să analizăm să vedem ce soluţii putem găsi. Cu siguranţă vom găsi o soluţie, trebuie doar să analizăm unde este mai oportun să parcheze aceste maşini care rămân în Aeroport pe un termen mai lung", a explicat Uioreanu. El a precizat că nu e dispus să renunţe la proiectul parcării supraterane şi nici la proiectul hotelului: „Aceste obiective au fost doar amânate. Mai târziu ele se vor realiza exact acolo unde au fost prevăzute". În afara celor 600 de locuri din parcarea actuală, parkingul suprateran ar urma să aducă încă 1.400 de locuri. Consiliul Judeţean nu a transferat încă terenul detinat parkingului în custodia societăţii UTI.

Această companie a obţinut contractul de concesiune de la Aeroport în 2010 şi s-a angajat să realizeze peste 2.000 de locuri de parcare, dar şi un hotel cu 144 de locuri de cazare. Investiţia UTI a fost evaluată la 9,8 milioane de euro. Din administrarea parcării societatea s-a angajat să achite Aeroportului (aflat în subordinea Consiliului Judeţean) o redevenţă de minimum 250.000 de euro pe an. De asemenea, pentru hotel redevenţa anuală a fost calculată, la momentul respectiv, la 230.000 de euro.

 

Etichete
Comenteaza