Video Parcul Armătura a fost recepționat. Emil Boc a făcut un tur de seară și a cules impresii direct din teren

Parcul Armătura a fost recepționat. Emil Boc a făcut un tur de seară și a cules impresii direct din teren

Primăria Cluj-Napoca a recepționat, marți, lucrările de modernizare a Parcului Armătura. Seara, primarul Emil Boc s-a filmat în timp ce a vizitat parcul.

Emil Boc a anunțat că lucrările la Parcul Armătura, recent inaugurat, au fost recepționate de Primăria Cluj-Napoca. Edilul a postat un video în care s-a filmat în timp ce a făcut o vizită în parc.

"Astăzi am semnat procesul verbal de recepție și am trecut să văd cum arată parcul și să mă asigur că, acum, după ce l-am predat Primăriei, vom avea în continuare spații de calitate, aici, în cartierul Iris. Este un parc pe de 3,2 hectare, din bani europeni, cu teren de joacă, spațiu de joacă pentru copii, cu peste 205 noi arbori plantați, cu piste de bicicletă, cu stații de încărcare pentru trotinete, cu pistă pentru biciclete, cu iluminat LED și o toaletă publică ecologică modernă, un spațiu unde sper că se vor simți bine clujenii! O să mă plimb pe aici să vedeți și dumneavoastră, pentru că a fost un parc pe care l-am modernizat împreună cu clujenii", a explicat edilul Emil Boc. 

Edilul spune că a ținut cont de cerințele clujenilor și a făcut modificările solicitate: "Am ținut cont de cerințele clujenilor, de exemplu: să avem un spațiu dedicat de joacă pentru copii, aparate de fitness pentru cei care vor să facă sport în aer liber, am modificat băncile să fie cu spătar, iar la toaleta ecologică să se poată plăti și cu cardul, nu doar cu fise..."

Parcul dispune de numeroase alei pietonale, piste pentru biciclete, precum și zone de joacă, relaxare și sport. În cadrul proiectului sunt cuprinși 205 noi arbori plantați. Pentru a facilita accesul cetățenilor în parc a fost construit un pod pietonal / velo. Mobilierul urban a fost înlocuit cu unul modern (bănci, coșuri de gunoi, rastele pentru biciclete), iluminatul public a fost modernizat cu tehnologie LED și a fost instalată rețea wireless cu acces gratuit la internet.

De asemenea, în cadrul acestui proiect au fost consolidate malurile Someșului prin realizarea unor lucrări de sistematizare a taluzului în vederea facilitării accesului la apă, pe infrastructură de tip rigid și prin realizarea infrastructurii suport pentru lucrările de amenajare a spațiului public.

Parcul Armătura a fost realizat din fonduri europene. Valoarea totală a investiției este de 18.703.513,99 lei cu TVA.

Comenteaza