Parcul științific TETAPOLIS merge înainte! Cum evoluează proiectul

Parcul științific TETAPOLIS merge înainte! Cum evoluează proiectul

În perioada următoare se așteaptă de către Primăria Cluj-Napoca aprobarea PUZ-ului care conține și drumul de acces în Tetapolis, situat în Parcul Industrial Tetarom I, de-a lungul căii ferate.

Consiliul Județean Cluj a gândit acest drum ca o centură și drum de acces în oraș înspre și dinspre Baciu spre autostradă - joncțiunea se va face la Nădășel.

Proiectul Tetapolis a fost lansat în 2016 de către Consiliul Județean Cluj, împreună cu Tetarom SA  și UTCN.

Se situează în proximitatea Parcului Industrial Tetarom I (amplasat în proximitatea pădurii Hoia). Acesta vă oferi spaţii pentru cercetare, incubatoare de afaceri, startup-uri, centru de conferinţe și spații de recreere.

Conform PUZ-ului, suprafața totală a terenului studiat este compusă din 12 parcele. Astfel, la Vest sunt propuse imobile cu caracter industrial (hale de producție și depozitare), la Sud (strada Hoia) - Parc de Biodiversitate USAMV, extindere Parc Etnografic, zona de cercetare, la Nord - drum expres și culoar feroviar și la Est - zona Tetarom 1.

Accesul la teren se va face dintr-un drum public, din strada Tetarom, care se interesectează cu strada Tăietura Turcului. Legătura cea mai facilă cu centrul orașului se va face prin cartierul Nicolae Grigorescu, pe strada Romulus Vuia, prin cartierul Gruia sau pe strada Corneliu Coposu, pe la Gara CFR.

Totodată ca parte din proiect se va realiza și  un sens giratoriu la intersecția străzilor Vântului, Tetarom, Tăietura Turcului, extinderea rețelei de transport local în comun pe strada Tăietura Turcului și supratraversarea căii ferate cu nod de circulație între strada Tetarom și legătura cu DN1F Baciu.

Comenteaza