Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor va aduce în zonă un nou cartier rezidenţial

Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor va aduce în zonă un nou cartier rezidenţial

Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor va fi finalizat în acesst an şi va ajuta la transformarea zonei Bulevardului Muncii. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Este un proiect la care lucrăm de anul trecut. Ceea ce aduce nou este faptul că acest viitor parc este defapt o soluţie nouă pentru ceea ce înseamnă abordarea urbanistică în Cluj-Napoca. Toată zona va deveni o zonă cu orientare către segmentul rezidenţia, sperăm să devină un cartier locuit, cu o calitate ridicată a vieţii. Platformele industriale se vor transforma, sigur creşte valoarea terenurilor în zonă, apetitul pentru investiţii. Astfel de abordări sunt curajoase, dar utile şi sper să fie replicate. Va deveni un echivalent al Parcului Central", a declarat Mircea Crăciun, directorul Eco Garden Construct, companie implicată în multe dintre proiectele municipalității. 

Pădurea va avea şi parte de livadă şi grădină de legume: "Să poată să vină întreaga familie să îşi producă, dacă doresc, propriul material, să se îngrijească, să facă educaţie tinerei generaţiei pe ceea ce înseamnă partea verde", a mai spus Crăciun. 

Localizată în zona Bulevardului Muncii, pe o suprafață de 21,3 hectare,  Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, noua pădure-parc va cuprinde:

– plantații pentru stabilizarea solului și masive de arbori (1505 arbori);
– perimetral zonei verzi amenajate cu vegetație înaltă se va crea o zonă de protecție cu puieți forestieri (pe o suprafață de 70.000 mp)
– zone de poiană; zone decorative cu activitate densă, alei, mobilier urban
– două clădiri cu funcțiuni publice
– două pasarele care să faciliteze trecerea din partea estică în partea vestică a sitului și viceversa
– punct de belvedere
– tiroliană
– parcare (603 mp)
– grădină urbană închisă (pe o suprafata de 4 517 mp)
– zonă pentru plimbare câini.
 
Prin acest proiect, Primăria Cluj-Napoca urmărește crearea unei zone de recreere care să satisfacă cerințele clujenilor privind modalitățile de petrecere a timpului liber. Toată vegetația propusă are rolul de a crea un spațiu bogat din punct de vedere estetic și coloristic, optim pentru plimbări, drumeții, picnic, plimbări cu bicicleta, socializare, sport. Grădina urbană va veni în ajutorul școlilor și ONG-urilor care promovează cunoașterea naturii și a mediului înconjurător, fiind un spațiu de explorare și experimentare.
Acest parc va oferi pe lângă posibilitatea de relaxare și posibilități de agrement, motiv pentru care a fost propusă realizarea unei instalații de tip tiroliană pe un traseu de 250m lungime (diferență de nivel de 19,50 m).


Executantul lucrărilor este asocierea SC NORD CONFOREST SA – PROIECT CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL.Valoarea totală a proiectului este de 22.861.202,24 lei. Finanțarea europeană este asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Os. 4.2. Reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate, vacante sau neutilizate din municipiile reședința de județ.

Alte informații:
Număr arbuști (talie mică, medie, mare) – 4.000 bucăți
Nr. arbuști târâtori, un mix de arbuști rășinoși și foioși – 2.000 bucăți
Pe o suprafață de 85.200 mp se va planta un mix de semințe de gazon cu flori
Platforme pietruite – 2155 mp
Circulație principala pavată, dublu – 7504 mp
Drum asfaltat (trotuar 1,50m; 1,50m, 6,00 circulație dublu sens) – 1279 mp
Alei pietonale = 3303 mp
Alei pietonale secundare cu pavaj dublu – 605.5 mp
Construcții (C1, C2, C3, C4, C5)– 500 mp
Amenajări aferente construcțiilor – 340 mp

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza