Video Parcul Zorilor a fost deschis! Emil Boc a ieșit dis-de-dimineață să facă un tur de prezentare cu jogging și gimnastică pe aparatele de fitness

Parcul Zorilor a fost deschis! Emil Boc a ieșit dis-de-dimineață să facă un tur de prezentare cu jogging și gimnastică pe aparatele de fitness

Primarul Emil Boc a ieșit de dimineață în noul parc din Zorilor, care a fost deschis astăzi, și a făcut un tur de prezentare pe care l-a transmis live.

Parcul Observator este deschis începând de astăzi publicului, iar Emil Boc a fost printre primii care l-a vizitat. Primarul a transmis turul matinal live, momente în care și-a făcut și mișcarea de dimineață - puțin jogging și gimnastică pe aparatele instalate în parc.  

"E 1 martie și este deschis parcul, așa cum am promis" - și-a început Emil Boc transmisiunea pe pagina sa de Facebook.

Parcul Observator se întinde pe o suprafață de 1,2 hectare, cu amenajări peisagere - 188 arbori și 244 arbuști pe lângă cei existenți, împrejmuit cu gard viu și dotat cu un sistem de irigație.

Din suprafața totală a parcului, 90% reprezintă suprafață verde, iar restul cuprinde alei, piste de biciclete, respectiv amenajări specifice unui parc. Aleile sunt realizate din materiale permeabile (care lasă apa să pătrundă în sol) pentru un impact minim asupra mediului. Accesul persoanelor cu dizabilități este asigurat în toate zonele parcului.

Prin acest proiect s-au amenajat:

- zonă cu fântâni pavimentale
- loc de joacă cu dotări moderne pentru copii,
- zonă de recreere pentru seniori unde vor fi instalate mese de șah
- zonă de fitness
- zone de promenadă și piste pentru biciclete
- grup sanitar cu funcție de autocurățare și cișmele
- parcare pentru biciclete, bănci, sistem de supraveghere cu camere video

Sistemul de iluminat LED prevăzut poate fi controlat prin telegestiune, iar întreaga infrastructură tehnico-edilitară este amplasată în subteran.

Valoarea totală a proiectului este de peste 1,6 mil. euro. Proiectant-executant: Asocierea Garden Center Grup SRL (lider) - Ro-Verde Landscaping SRL și subcontractant SC Street Lighting SRL (subcontractant).

Comenteaza