Parcuri de 90 de hectare la Cluj: Mănăştur, Gheorgheni şi Hoia se transformă în oaze de relaxare

Parcuri de 90 de hectare la Cluj: Mănăştur, Gheorgheni şi Hoia se transformă în oaze de relaxare
În următorii 10 ani, Clujul se va putea lăuda cu trei parcuri care însumează, ca suprafaţă, 90 de hectare. Spaţiile verzi, atât de dorite de clujeni, se vor regăsi până şi în cele mai gri zone ale oraşului.

 

Peste 90 de hectare de teren din Cluj-Napoca urmează să se concretizeze în amenajarea a trei mari parcuri pentru oraş. Anunţul a fost făcut de primarul Emil Boc, cu prilejul prezentării viitoarelor proiecte de anvergură în Cluj. Mănăştur, Gheorgheni şi Hoia sunt zonele cele care au intrat în cărţi în vederea amenajării unor spaţii dedicate relaxării.

Noul Plan Urbanistic General (PUG) prevede construirea şi amenajarea a trei parcuri în oraş. Acesta urmează să fie aprobat în şedinţa de Consiliu Local din 22 decembrie şi, dacă totul merge ca pe roate, prevederile vor intra în vigoare din ianuarie 2015.

"Este vorba despre Parcul Hoia, care va cuprinde şi Muzeul Etnografic, de 50 de hectare, cel mai mare parc. Al doilea este Mănăştur Sud, pe Pârâul Țiganilor, vorbim despre o pădure parc de 20 de hectare, şi în final, al treilea obiectiv este Parcul Est, care va fi amenajat în zona lacurilor din Gheorgheni şi va cuprinde pepinierea Becaş și zona lacurilor, având o suprafaţă de 20 de hectare", a declarat Boc.

Totodată, edilul a menţionat că după adoptarea PUG vor fi demarate toate procedurile necesare pentru ca aceste proiecte să fie duse la bun sfârşit. "În fiecare din aceste locaţii avem proprietăţi publice şi proprietăţi private. Deci proprietăţile publice vor fi uşor de transformat în parcuri, însă unde sunt proprietăţi private va trebui să demarăm procedurile legale, astfel încât acolo să rămână parc. Deci acolo nu se vor construi blocuri şi nu se va putea face altceva", a explicat primarul.

Cele trei parcuri se vor întinde pe o suprafaţă de peste 90 de hectare și urmează să fie amenajate din bani publici şi fiecare obiectiv realizat va presupune o serie de investiţii. Potrivit prevederilor din noul PUG, proiectele ar trebui să se concretizeze în următorii 10 ani.

Comenteaza