Părinţii, sfătuiţi să-şi înscrie copiii şi la şcolile de cartier

Părinţii, sfătuiţi să-şi înscrie copiii şi la şcolile de cartier
Părinţii care vor să îşi înscrie copiii la clasa pregătitoare sunt îndemnaţi de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean să orienteze mai întâi spre şcolile de care aparţin.

"În şcolile de cartier sălile de clasă sunt uneori mai dotate, iar învăţătorii au posibilitatea de a se ocupa mai bine de elevi. Învăţătoarea contează. După clasa a patra copilul are posibilitatea de a se înscrie unde doreşte", a precizat Valentin Cuibus, inspector general ISJ Cluj. 

Părinţii sunt îndemnaţi să participe la evenimentul Ziua Porţilor Deschise ce va fi organizat începând din 31 martie în şcoli şi şi să analizeze singuri condiţiile pe care le oferă instituţiile de învăţământ.

Proiectul de metodologie de înscriere în învăţământul primar se află în prezent în dezbatere publică, însă de principiu părinţii vor avea în continuare posibilitatea de a-şi înscrie copiii la ce şcolă doresc. Cuibus a asigurat însă că micuţii care sunt arondaţi la anumite şcoli vor avea prioritate la înscriere, în caz că optează pentzru şcolile respective.

Înscrierile încep în 2 aprilie şi ţin până în data de 22 aprilie. Valentin Cubius le transmite părinţilor să nu se înghesuie la înscriere în prima zi deoarece, nu pierd locul la şcoala la care sunt arondaţi copiii.

 

Etichete
Comenteaza