Parking-ul de pe cea mai aglomerată stradă a Clujului, blocat de insolvenţa constructorului

Parking-ul de pe cea mai aglomerată stradă a Clujului, blocat de insolvenţa constructorului
Lucrările la parking-ul de pe cea mai aglomerată stradă a Clujului au fost puse în stand-by, după ce firma constructoare a intrat în insolvenţă. Primăria a primit un grafic de reeşalonare a lucrărilor, care deocamdată nu a fost aplicat.

Constructorul parking-ului de pe Negoiu, Construdava, a intrat în insolvenţă şi a prezentat un nou grafic de execuţie, de reeşalonare a lucrărilor, iar noul termen e februarie 2015. "Firma încă mai e în termen", spune Boc, "iar dacă nu va fi, vom rezilia contractul".

De altă părere e însă directorul tehnic al Primăriei, Virgil Poruţiu. "Deja până astăzi trebuia să fie gata fundaţia", spune el. "La începutul anului au prezentat noul grafic, termenul e februarie 2015". Când ia Primăria decizia dacă va continua contractul cu Construdava sau îl va rezilia? Nu se ştie, spune Poruţiu. 6 luni? "Nu ai nevoie de şase luni ca să vezi dacă termenul va fi respectat", spune el, fără a putea preciza însă un interval de timp.

Constructorul parking-ului, ce va avea 376 locuri de parcare în demisol, parter şi cinci etaje, este asocierea Construdava - ICCO Braşov SRL. Asocierea a ofertat 6,5 milioane de lei, în vreme ce, spre comparaţie, Con-A Sibiu a propus 14 milioane de lei. Contractul de proiectare şi execuţie are o durată de doi ani. Indicatorii tehnico-economici ai parking-ului au fost aprobaţi de Consiliul Local în decembrie 2011.

Parking-ul se află în cea mai aglomerată zonă a oraşului, strada Mehedinţi, despre care ziuadecj.ro a arătat că e cea mai densă din oraş, cu o populaţie de aproximativ 10.000 de locuitori - şi cu parcări gândite în sistemul "un loc de parcare la fiecare zece apartamente". Singura măsură luată în zonă pentru decongestionarea traficului, de către Primărie, a fost până acum construcţia unui parking modest, cu puţin peste 100 de locuri.

Etichete
Comenteaza