Partenerul ginerelui lui Ioan Rus promite un sens giratoriu, ca să îşi facă bloc

Partenerul ginerelui lui Ioan Rus promite un sens giratoriu, ca să îşi facă bloc
Un partener de afaceri al lui Vasile Puşcaş, până de curând ginerele lui Ioan Rus, promite un sens giratoriu ca să poată ridica un bloc în Gheorgheni.

Primăria a scăpat de responsabilitatea de a face un sens giratoriu la intersecţia străzilor Brâncuşi - Tache Ionescu - Barbu Ştefănescu-Delavrancea. De fapt, probabil că nici nu ar fi trebuit să realizeze un sens giratoriu acolo, dacă nu ar urma să aprobe, în Consiliul Local, construirea pe Brâncuşi nr. 73-79A, chiar lângă amintita intersecţie, a unui proiect imobiliar cu un coeficient de ocupare a terenului cam mare, de 3,2% ADC/mp.

"E atât de important (n.r. sensul giratoriu) pentru descongestionarea traficului", a spus primarul Emil Boc.

Blocul ar urma să aibă subsol, parter, cinci etaje şi un etaj retras. Cum spuneam, coeficientul de utilizare (CUT) este de 3,2%, iar procentul de ocupare a terenului (POT) este de 70%, potrivit proiectului asumat de Arhimar Serv. Dezvoltatorul este societatea Transilvania Construct Invest SRL, cu sediul în Satu Mare. Asociat unic al companiei este Radu Vasile Fuşle, aflat într-o „frăţie de afaceri" cu Vasile Puşcaş, până de curând ginerele fostului ministru PSD Ioan Rus. Fuşle este cunoscut pentru asocierea cu Puşcaş în firma Florisal, cea care colectează deşeurile din Satu-Mare. Într-o altă societate, Proimuniti 2013, Radu Vasile Fuşle este asociat cu Silviu Valentin Şumlaş (şi cu soţia acestuia), vicepreşedintele Asociaţiei Infomedia Trust Satu Mare, al cărui preşedinte este nimeni altul decât Vasile Puşcaş.

În planul urbanistic general, strada Brâncuşi este considerată o zonă de regenerare urbană. Vechile case ar urma să facă loc unor clădiri mai înalte. Proiectele de regenerare urbană trebuie să treacă însă prin Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism, respectiv prin Consiliul Local.

Fratele de business a lui Fuşle construieşte şi el. Vasile Puşcaş, care controlează societatea Evo Center, ridică un bloc pe strada Avram Iancu în care investeşte 5,3 milioane de lei. Vorbim de o clădire de comerţ-servicii şi locuinţe care va avea patru etaje. Şantierul s-a deschis pe partea stângă a aleii care duce la intrarea în Cimitirul Central. Clădirea va avea două nivele de subsol, parter, mezanin şi trei etaje, conform autorizaţiei emise de Primăria Cluj-Napoca în decembrie 2016.

 

Comenteaza