Pasajele pietonale de cartier arată jalnic. Când le vine rândul la modernizare GALERIE FOTO

Pasajele pietonale de cartier arată jalnic. Când le vine rândul la modernizare GALERIE FOTO
Pasajele pietonale din cartierele Clujului arată ca vai de ele. Până acum doar pasajul gării a fost reabilitat.

Cel mai mare cartier al oraşului, Mănăşturul, are două pasaje pietonale pe Calea Floreşti şi încă unul pe strada Primăverii. Ele sunt extrem de utile pentru pietonii care vor să traverseze aceste străzi deosebit de aglomerate. Pe aici trec şi mulţi copii, care se duc la şcolile din cartier.

Numai că aceste pasaje nu au fost reparate de zeci de ani şi arată jalnic. Aşa cum se poate vedea şi în fotografiile ataşate articolului, pereţii sunt murdari, cu infiltraţii, nu există surse de iluminat, iar pe strada Primăverii funcţionează un bar, a cărui mese blochează o parte din pasaj.

Scările pe care se urcă şi se coboară spre pasaj sunt rupte şi reprezintă un adevărat pericol mai ales pentru oamenii în vârstă care se încumetă să le escaladeze.

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Şurubaru, a declarat pentru Ziua de Cluj că primăria are în plan să modernizeze aceste pasaje, dar nu a indicat un termen precis în care ar urma să se întâmple acest lucru.

Viceprimarul a mai afirmat că municipalitatea verifică periodic dacă în aceste locaţii este asigurată corespunzător curăţenia. Gheorghe Şurubaru a spus că există unele spaţii închiriate, dar că nu ştie de existenţa barului din pasajul de pe strada Primăverii.

Viceprimarul Şurubaru este cel care s-a ocupat de supervizarea proiectului de reabilitare a pasajului pietonal de la gară. De altfel, acesta este singurul pasaj modernizat, lucrare care a fost finalizată anul trecut. Acest pasaj nu mai fusese reparat nici el de pe vremea lui Ceauşescu, din anul 1987.

Aici au fost instalate şapte camere de supraveghere şi un sistem performant de iluminat, dotat cu programator, astfel încât pe timp de noapte funcţionează toate cele 41 de lămpi, iar pe timpul zilei doar 9 dintre acestea. În această perioadă se lucrează la unirea pasajului pietonal din zona gării cu pasajul subteran al gării CFR.

 

Comenteaza