Pasarelă peste DN 1 pentru accesul către Spitalul Regional din Cluj. Pe cheltuiala Consiliul Județean

Pasarelă peste DN 1 pentru accesul către Spitalul Regional din Cluj. Pe cheltuiala Consiliul Județean
| Foto: Arhiva

Consiliul Județean Cluj a acceptat și a comunicat oficial Ministerului Sănătății că va realiza, pe cheltuială proprie, accesul către Spitalul Regional de Urgență ce urmează să fie edificat în localitatea clujeană Florești, prin construirea unei pasarele peste DN 1, asigurând, astfel, accesul direct către unitatea medicală.

"În acest sens, forul administrativ județean arată că Ministerul Sănătății nu are cuprins în bugetul propriu și nici în finanțare europeană costurile acestei pasarele. Menționăm faptul că terenul de peste 14 hectare a fost cedat de către Consiliul Județean Cluj Ministerului Sănătății în scopul construirii Spitalului Regional de Urgență pe fonduri europene", transmite CJ Cluj printr-un comunicat remis presei. 

Studiul de fezabilitate pentru Spitalul Regional din Cluj, aprobat

Studiul de fezabilitate pentru construirea Spitalului Regional din Cluj a fost aprobat vineri, 9 august 2019, de Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional şi Locuinţe. SRU Cluj va fi construit în comuna Floreşti, judeţul Cluj, pe un teren intravilan aflat în administrarea Ministerului Sănătăţii.

Valoarea investiţiei este de aproximativ 500 milioane euro şi se va realiza din fonduri externe nerambursabile de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătăţii, precum şi din alte surse constituite în limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinaţie, conform programelor de investiţii publice. Spitalul Regional de Urgenţă din Cluj va avea 849 de paturi.

Pentru Spitalul Regional Cluj-Napoca a fost realizat studiul de fezabilitate, a fost obţinut Acordul de Mediu şi sunt finalizați indicatorii tehnico-economici care vor fi aprobați la sfârșitul lunii august în Guvern, urmând ca în luna octombrie 2019 să fie depusă cererea de finanțare şi pentru acest spital la Comisia Europeană. 

Comenteaza