Pași înainte pentru pasajul de la Tăietura Turcului, Drumul Expres Cluj - Dej și legătura A3 – Mărtinești -Vâlcele

Pași înainte pentru pasajul de la Tăietura Turcului, Drumul Expres Cluj - Dej și legătura A3 – Mărtinești -Vâlcele

Trei proiecte importante pentru județ au făcut pași înainte. 

Proiectul pentru modernizarea pasajului de la Tăietura Turcului se apropie de faza aprobării indicatorilor tehnico-economici și, apoi, de lansare a licitației publicei de execuțuie.

Proiectul pentru electrificarea căii ferate Cluj-Episcopia Bihor, care prevede și construirea viitorului pasaj de pe Tăietura Turcului, va fi finanțat din bani de la Uniunea Europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Obiectivul are prevăzută suma de 1,5 miliarde de euro în PNRR, din care circa 25 de milioane de euro vor fi alocați pentru realizarea pasajului care ar descongestiona traficul din zonă.Pasajul ce se lasă așteptat de ani buni va trebui finalizat până în vara anului 2026.

De asemenea, patru asocieri au depus oferte pentru a realiza studiul de fezabilitate pentru Drumul Expres Cluj - Dej (cu 4 benzi auto). Valoarea estimată a contractului este de 22.199.530,50 lei fără TVA. Durata contractului este de 18 luni (din care 14 luni – Elaborare Studiu de Fezabilitate).

Nu în ultimul rând, legătura A3 – Mărtinești -Vâlcele, care va avea 9 km, și care va costa 77,95 milioane de Euro, va avea avizul de mediu în decembrie, după care intră în procedurile intrerministeriale și scoaterea la licitație anul viitor. Acesta este un proiect având scopul de a degreva traficul din Turda și reducerea distanței dintre Cluj-Napoca și A3, respectiv A10.

Comenteaza