Patru oferte pentru podul nou peste Someș

Patru oferte pentru podul nou peste Someș

Licitația de peste 22 de milioane de lei pentru podul de peste Someșul Mic care va lega străzile Oașului și Răsăritului a atras patru ofertanți.

Pentru proiectarea și execuția podului au fost depuse oferte de către Antrepriza de Reparații și Lucrări (ARL) Cluj; Diferit SRL; asocierea Dacia Faber, Drumex, Maeg Costruzioni Spa, XC Project și asocierea Freyrom, Procons Group, Integrated Road Solutions, Costin & Vlad Birou de Proiectare.

Ofertele sunt în evaluare până în 9 aprilie. Durata contractului este de 24 de luni, din care trei luni pentru serviciile de proiectare și 21 de luni pentru execuția lucrărilor. Podul, cu o suprastructură metalică, va avea o lungime de 57 m, o lățime de 26 m, două piste de biciclete și două trotuare.

Reprezentanții municipalității susțin că investiția era necesară pentru că în prezent legătura între zona industrială Clujana și Piața Gării se face peste poduri aflate la distanțe destul de mari, astfel că traficul se aglomerează pe arterele rutiere din zonă.

Construirea noului pod și amenajarea intersecțiilor aferente vor contribui la fluidizarea traficului auto, dar și la posibilitatea realizării unor activități economice și recreative în parcurile din zonă.

Comenteaza