PDL-iştii care-l curtează pe Uioreanu n-au aflat că acesta joacă la comanda PSD

PDL-iştii care-l curtează pe Uioreanu n-au aflat că acesta joacă la comanda PSD
Cel puţin un PDL-ist a încercat să-l convingă pe Uioreanu să-l ia ca vicepreşedinte la judeţ. PDL-iştii speră la o alianţă cu liberalii, numai că Uioreanu preferă să joace aşa cum cântă PSD.

Chiar de-ar fi ca PSD să-i zboare pe liberalii care s-au ales cu posturi călduţe în instituţiile şi companiile de stat, liderul Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, nu e dispus să-şi strice relaţiile. El a precizat că orice ar fi, în forul Consiliului Judeţean va păstra o majoritate cu PSD. Uioreanu sare şi peste "curtoazia" PDL-iştilor. El a confirmat că a avut o discuţie cu Rareş Rusu, de la PDL, care i-ar fi sugerat să-l facă vicepreşedinte, de vreme ce USL s-a rupt.

Preşedinte al PNL Cluj şi lider al Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu se ţine tare pe poziţii. El spune că în ciuda ruperii USL, preferă să rămână în alianţă cu PSD. Sigur, PSD n-are nici un interes să strice relaţiile cu Uioreanu, cel puţin nu la suprafaţă, având în vedere că ocupă un post de vicepreşedinte şi două, trei posturi de directori în regiile şi societăţile subordonate Consiliului Judeţean.

De altfel, şi liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a anunţat public că în forul Consiliului Judeţean preferă să păstreze majoritatea cu PNL şi PPDD. Acest lucru nu înseamnă, nici pe departe, că PSD ar avea vreun interes să salveze locurile călduţe cu care au fost cadorisiţi liberalii prin companiile de stat şi instituţii deconcentrate din Cluj. De altfel, sursele ZIUA de Cluj spun că în PSD se fac deja planuri privind înlăturarea liberalilor din aceste structuri de stat. Liberalul Horea Uioreanu susţine, însă, că nu prea are cum să-şi ajute colegii. El ar fi dorit ca prietenia cu PSD să funcţioneze şi în privinţa negocierii acestor posturi, numai că n-are nici o garanţie că ar putea schimba ceva în această privinţă: "Eu am spus că prefer să păstrez relaţiile cu PSD la nivel de Consiliu Judeţean. Sigur, mi-ar plăcea să pot extrapola, să rămână liberalii şi în celelalte instituţii, dar nu ştiu ce se poate rezolva. Oricum, pe mine mă preocupă să ducem mai departe proiectele noastre, pe care le avem la nivelul Consiliului Judeţean şi aici, clar, prefer să păstrez relaţiile de colaborare cu PSD".

Cu alte cuvinte, lui Uioreanu nu prea îi pasă de ceea ce se întâmplă cu colegii săi de partid, important este ca el să rămână cu susţinere în forul Consiliului Judeţean. Nici măcar o alianţă cu PDL-ul nu-l încălzeşte pe Uioreanu. Se pare că el a fost deja curtat de unii membri ai PDL. Consilierul Rareş Rusu i-ar fi cerut lui Uioreanu să-l aibă în vedere pentru postul de vicepreşedinte, menţionând că beneficiază şi de susţinerea liderilor PDL (Daniel Buda, Florin Stamatian, Emil Boc). De altfel, şi în plenul de şedinţă, consilierul PNL Ioan Petran a sugerat că Rusu s-ar pregăti să preia vicepreşedinţia Consiliului Judeţean.

Uioreanu a confirmat că a avut o discuţie cu Rareş Rusu pe tema aceasta, dar că discuţia n-ar fi fost una oficială. "Am vorbit pe tema asta şi nu numai cu Rareş Rusu. Oricum, a fost o discuţie mai mult în glumă, aşa, nimic oficial. În ce mă priveşte, am stabilit că voi merge mai departe cu PSD. Aşa este cel mai bine", a comentat Uioreanu.

Etichete
Comenteaza