Peste jumătate de milion de lei pentru 1 Decembrie şi Revelion, în anul Centenarului

Peste jumătate de milion de lei pentru 1 Decembrie şi Revelion, în anul Centenarului

Peste jumătate de milion de lei îi va costa pe clujeni organizarea evenimentului dedicat Zilei Naţionale a României şi Revelionul 2019.

Proiectul de hotărâre ce prevede alocarea de la bugetul local a sumei de 600.000 de lei pentru organizarea evenimentului de 1 Decembrie - Ziua Naţională a României şi Revelionul 2019 va ajunge pe masa consilierilor locali în şedinţa forului administrativ de miercuri, 1 august.

"Municipiul Cluj-Napoca a devenit unul dintre cele mai importante orașe din Europa în ceea ce privește evenimentele cultural-artistice. Cu festivaluri de talie internațională precum TIFF, Untold, Jazz in the Park, municipiul nostru a ridicat standardele acestui gen de activități. În anul Centenarului Marii Uniri ne dorim să marcăm cum se cuvine cele mai importante evenimente din decursul acestui an.

Așadar, ziua de 1 Decembrie – Ziua Națională a României reprezintă un eveniment de referință celebrat în toată țara, un moment deosebit de bucurie și sărbătoare pentru români și clujeni deopotrivă. Aceștia și-au făcut un obicei frumos în a petrece împreună cu cei dragi în piețele tradiționale din centrul orașului”, se arată în proiectul de hotărâre.

Defalcat, banii vor fi alocaţi astfel: 250.000 de lei pentru prestaţia artiştilor, 50.000 de lei pentru iluminatul arhitectural, 50.000 de lei pentru promovarea celor două evenimente, 100.000 de lei pentru artificii şi 150.000 de lei pentru spectacole multimedia - lasere, video mapping şi coloană sonoră.

1,2 milioane de lei pentru distracţia clujenilor în 2017

Evenimentele pentru oraş organizate de primărie (Zilele Clujului, Seri de Vară clujene, Zilele Recoltei, Ziua Naţională a României şi Revelion 2018, n. red.) au costat 1.250.000 lei în 2017. Iniţial, suma alocată de la bugetul local a fost de 975.000 de lei, însă consilierii locali au votat o suplimentare a fondurilor în octombrie 2017.

Comenteaza