Peste jumătate din clujeni şi-au plătit deja impozitele locale. Care au fost metodele preferate de plată

Peste jumătate din clujeni şi-au plătit deja impozitele locale. Care au fost metodele preferate de plată
Potrivit Primăriei Cluj-Napoca, abia puţin peste jumătate din clujeni şi-au achitat taxele şi impozitele locale pe anul în curs până în 31 martie, ultima zi în care puteau beneficia de bonificaţia de 10%.

Mai precis, la ghişee s-au prezentat 59% din contribuabili. Faţă de anul trecut s-a înregistrat totuşi o creştere de 7% la persoanele fizice, fiind colectată în total suma de 26.094.794 lei.

În ceea ce priveşte firmele clujene, până la finalul lunii martie şi-au plătit obligaţiile fiscale abia 48% dintre acestea, cu 8% mai mult faţă de situaţia înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut. "Suma colectată de la persoanele juridice este de 35.797.144 lei", informează reprezentanţii municipalităţii.

Majoritatea contribuabililor au ales să meargă direct la ghişeele instituţiei din cadrul Centrului de Informare pentru Cetăţeni, în Piaţa Unirii sau la primăriile de cartier din Mănăştur, Mărăşti, Gheorgheni, Someşeni, Iris, Zorilor şi Grigorescu, unde s-au eliberat 122.719 de chitanţe.

Alte 25.998 de plăţi sau efectuat prin POS, în timp ce 6.170 de clujeni au ales să-şi achite taxele şi impozitele online, pe site-ul primăriei. Cetăţenii nu s-au închesuit însă să-şi plătească obligaţiile prin intermediul codului QR, conţinut pe înştiinţarea de plată.

În conformitate cu Legea Codului Fiscal, clujenii au obligaţia ca până la sfârşitul lunii martie să-şi achite jumătate din impozitul pe anul în curs, iar cealaltă jumătate până la sfârşitul lui septembrie. Din această lună se percepe o majorare de întârziere în procent de 2%/ lună, care se aplică la sumele la care data scadentă a fost depăşită.

Comenteaza