Piața Lucian Blaga și străzile S. Pușcariu, Zola și Tipografiei, prioritățile verii

Piața Lucian Blaga și străzile S. Pușcariu, Zola și Tipografiei, prioritățile verii
| Foto: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

Piața Lucian Blaga și finalizarea străzilor centrale adiacente străzii Ferdinand sunt principalele obiective la care se va lucra în lunile următoare la Cluj-Napoca.

Primarul Emil Boc a declarat la ZIUA LIVE că la Cluj economia nu a fost oprită și șantierele de lucrări publice au continuat și vor continua fără întrerupere. ”Economia nu s-a oprit niciodată la Cluj, lucrurile merg mai departe. Azi dăm în folosință un parc frumos, Parcul Între Lacuri care cred că era foarte așteptat de clujeni și e bine venit după 2 luni de restricții, dar și 3 străzi importante, Molnar Piauriu, prima stradă smart din România, care a fost recepționată, strada Ferdinand e gata, dar care face parte dintr-un proiect mai amplu în centru și strada Bună Ziua care e de nerecunoscut: are 3 bezni de circulație, 2 piste de biciclete trotuatre late , un sens giratoriul cla intersecția cu Fagului și Măceșului, spațiu verde cu sistem de irigații, rețele utilitare transferate în subteran, stații de autobuz, câte 3 pe fiecare sens, stații de încarcare pentru autovehicule electrice, 5 treceri de pietoni moderne cu buton și suprailuminare”, a spus Emil Boc.

Primarul a făcut referire și la noile obiective de investiții unde în unele cazuri deja s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. ”Strada Regele Ferdinand e doar o parte din proiect, deci o etapă, și firma care a terminat această stradă înainte de termen acum lucrează la străzile învecinate: Sextil Pușcariu, Emile Zola și un tronson din Tipografiei. Termenul final este 31 iulie, sunt în grafic.

Un alt proiect important pe care l-am demarat este Piața Lucian Blaga, străzile Petru Maior, Gheorghe Șincai și Napoca. Acum lucrează cei de la Electrica după care va începe firma care lucrează la modernizarea pieței, termenul fiind de 6 luni”, a explicat Emil Boc la ZIUA LIVE.

Acesta a precizat că deocamdată nu a dat ordinul de începere a lucrărilor pe Bulevardul 21 Decembrie, deși există o licitație adjudecată și acolo, pentru că nu se dorește blocarea orașului din punct de vedere al circulației. ”Pe 21 Decembrie nu am dat ordinul, aștept avizul comisiei de ciruclației referitor la impactul pe care îl are asupra traficului lucrările din zona Ferdinand și Piața Lucian Blaga, să nu blocăm orașul. Dacă vom avea acel aviz că se poate demara și șantierul de pe 21 Decembrie tot în acest timp, apoi voi da ordinul”, a declarat Emil Boc.

Primarul spune că un alt parc de cartier, important pentru clujeni, va intra în perioada următoare în atenția autorităților. ”Parcul Primăverii este un proiect nou al nostru, e vorba de o regândire și reamenajare a acestui parc ca să aibă toate facilității și dotările, sigur după consultarea cu clujenii din zonă. Vrem să il facem atractiv, acum e dotat minim, cu ceea ce se putea la nivelul anilor 2000. Dar e un parc central în cel mai mare cartier al Clujului, Mănăștur și e nevoie să îl modernizăm”, a spus primarul.

Edilul a adaugat că deocamdată a fost amânată, în condițiile crizei provocate de pandemie, o singură licitație majoră. ”Deocamdată o singură licitație majoră am amânat, cea pentru Drumul Lombului, unde erau prevăzute 16 milioane de lei. În rest celelalte proiecte nu sunt amânate. Încă nu știm cifra exactă a piederilor pe luna aprilie în materie financiartă, vom ști probabil săptămâna viitoare, cred că e vorba de câteva milioane de lei”, a precizat primarul Clujului.

Comenteaza