Foto Pietriș în loc de pământ pe Kogălniceanu

Pietriș în loc de pământ pe Kogălniceanu
Pietriș în loc de pământ pe Kogălniceanu
Pietriș în loc de pământ pe Kogălniceanu
Pietriș în loc de pământ pe Kogălniceanu
Pietriș în loc de pământ pe Kogălniceanu

Zonele de pământ de pe strada Kogălniceanu vor fi înlocuite cu un pietriș special. Cel puțin așa arată din fotografiile postate pe grupul de Facebook Clujul Civic. 

"Pe strada Mihail Kogălniceanu se testează mostre de pietriș care să înlocuiască molozul existent, care s-a dovedit o alegere foarte proastă. Noul pietriș este aplicat cu un fel de lipici transparent care îl ține în loc și, după cum se vede în poze, se testează atât diferite culori, cât și granulații'', se arată într-o postare pe Facebook. 

Lucrările de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universității și străzile adiacente au fost finalizate la început de vară.  De acest proiect au fost legate mai multe nemulțumiri venite din partea societății civile, de la tăierea copacilor, la soclul grupului statuar ''Școală Ardeleană'', la betonare. Ultimele doleanțe au fost legate de zonele de pământ cu pietricele de pe strada Mihail Kogălniceanu, din fața Colegiului Național „Emil Racoviță” și a filialei locale a Academiei Române. 

Edilul Emil Boc a lămurit problema, la acea vreme, la ZIUA LIVE. ''Proiectantul a luat un model europan, mergeți la Bruxelles, la 100 de metri de Grand Place, e un parc unde ai contact cu pământul și o zona de granit, la palatul regal din Belgia, la fel sunt zone de pământ, în Valencia - și vedeți că există astfel de zone, un gen de zona naturală, că să nu mergi până la Baisoara, în vârful muntelui, să simți pamanul''.

Acum, în câteva fotografii publicate online, se vede cum, pe zonele în cauză, sunt testate mai multe tipuri de pietriș, de diverse granulații. Până la acest moment, municipalitatea nu a anunțat nimic privind această schimbare. 

Amintim că, pe o suprafață de peste 25.000 mp, proiectul de investiții a cuprins lucrări pentru strada Mihail Kogălniceanu și străzile adiacente - Universității, Emmanuel de Martonne, axa nord-sud alcătuită din străzile János Bolyai – Hermann Oberth – Kovács Dezsö, Gaál Gábor și Baba Novac, inclusiv Piața Cipariu. Obiectivul general al proiectului a fost creșterea calității spațiului public, o componentă cheie pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea durabilă.

Valoarea totală a proiectului finanțat prin fonduri europene „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universităţii şi străzile adiacente” este de 48.721.315,94 lei - aproximativ 10 mil. Euro. Banii provin din fonduri europene.

Comenteaza